'Sizin Gibi Kaptanlar, Siyasetçiler Olursa Avrupa Gemisi Batar'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: 'Faşizmi yeniden mi hortlatmaya başladınız Avrupa'da? Sizin gidişatınız iyi değil, sizin gidişatınız Avrupa'yı felakete götürüyor. Sizin gibi kaptanlar, siyasetçiler olursa Avrupa gemisi batar' 'DEAŞ ile bizim kadar etkili mücadele edebilen bir ülke olabildi mi bugüne kadar. Avrupa ekonomisine en fazla katkı sağlayan ülkelerden bir tanesiyiz her anlamda. Avrupa'nın güvenliği için biz bir sigortayız' '(FETÖ) Onlara kötü bir haberim var. Bu sizin son çırpınışınız olacak. Bu milleti, bu bayrağı, bu devleti ele geçiremeyeceksiniz' 'Bana telefon açıyorlar, 'Bu Hollanda'nın yaptığını kabullenemiyoruz, inanılacak gibi değil' diyorlar. Sonra bir bakıyorum, bir saat sonra Hollanda'yı destekleyen açıklama yapıyorlar. Bunlar ne iki yüzlüdür bilir misiniz? Ben çok iyi bilirim, bunların ciğerini bilirim'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Faşizmi yeniden mi hortlatmaya başladınız Avrupa'da? Sizin gidişatınız iyi değil, sizin gidişatınız Avrupa'yı felakete götürüyor. Sizin gibi kaptanlar, siyasetçiler olursa Avrupa gemisi batar.' dedi.

Halk oylaması çalışmaları kapsamında Antalya'da temaslarını sürdüren Çavuşoğlu, Aksu Uçak Bakım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Öğrenci ve öğretmenler tarafından çiçeklerle karşılanan Çavuşoğlu, sınıfları gezerek, çocuklarla bir süre sohbet etti. 9A sınıfında öğrencilerle fotoğraf çektiren Çavuşoğlu, Aksu ilçesindeki lisenin Türkiye'deki havacılıkta ilk tematik mesleki uçak bakım teknolojileri lisesi olduğunu söyledi.

Hükümet olarak ihtiyaç olan her alanda liseler açtıklarını vurgulayan Çavuşoğlu, spordan meslek liselerine, imam hatipten fen, sosyal bilimlere kadar önemli liseler açtıkların anlattı. Çavuşoğlu, Türkiye'nin havacılık konusunda kendi uçaklarını üretmeye başladığına işaret etti.

Ardından, AK Parti Aksu İlçe Başkanlığını ziyaret eden Çavuşoğlu, ilçe meydanında halka hitap etti. Aksu'da, İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında birinci olan Mert Akay da İstiklal Marşı'nı okudu.

Bakan Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, dertlerinin tek millet, tek bayrak ve tek devlet olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

'Ama bunlardan rahatsız olanlar var? Kimler rahatsız oluyor? Dağdaki PKK. Neden rahatsız oluyor biliyor musunuz? Çünkü onların hayallerini kendileriyle beraber gömüyoruz. Sizlere buradan söz verdik. 'Bu teröristleri inlerinde gömünceye kadar mücadele edeceğiz' dedik. Gömüyor muyuz şu anda? Şehirde ve dağlarda inlerine gömüyor muyuz bu adileri, şerefsizleri? Evet. Şimdi acaba hayır çıkar da Türkiye zayıflar da biz tekrar hayallerimize doğru gider miyiz' diye gece gündüz 'Hayır' için çalışıyorlar. Aynı şekilde diğer tüm terör örgütleri de Türkiye'de referandumda 'Hayır' çıkması için çalışıyor.'

- 'Bu sizin son çırpınışınız olacak'

FETÖ'nün içeride ve dışarıda 'Hayır' çıkması için çalıştığına dikkati çeken Çavuşoğlu, 'Ama onlara kötü bir haberim var. Bu sizin son çırpınışınız olacak. Bu milleti, bu bayrağı, bu devleti ele geçiremeyeceksiniz. Bu bayrak hainlerin bayrağı değil, şehitlerimizin kanıyla sulanmış ayyıldızlı bayrak. İşte 15 Temmuz darbe gecesinde elinde Türk bayrağıyla vatandaşımız sokağa çıktı. 'Türkiye benim, milletin kendisi benim, bu vatan benim' dedi. Elinde bir tane taş bile yoktu, silah yoktu aman iman dolu göğsü vardı. Biraz önce kardeşim İstiklal Marşı'nı okurken duygulandım.' dedi.

Çavuşoğlu, içerideki hainleri herkesin gördüğünü ama güçlü Türkiye'den, Türk milletinden dışarıdakilerin de rahatsız olduğunu dile getirerek, Türkiye'nin bağımsız ve özgür olmasından herkesin rahatsız olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin mazlumların muhtaçların yanında olduğuna değinen Çavuşoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

'Ben ülkemle milletimle gurur duyuyorum. Bunların hayal ettiği Türkiye'de, 500 milyon dolar IMF'den borç aldığımız zaman buralarda bayram ettiğimiz bir Türkiye'ydik. Bunların hala hayal ettiği Türkiye, kendileri karşısında el pençe divan duracak Türkiye ve siyasetçiler... Artık geçti, o Türkiye yok. Bambaşka, yepyeni bir Türkiye var. Her zamankinden daha güçlü bir Türkiye var, bunu bilin, öğrenin artık. Öyle siz karar alacaksınız, Türkiye uyacak, yok. Karar masasında biz varız, bizim olduğumuz yerde adalet, vicdan olur. Siz nereye gidiyorsunuz, hangi uçuruma doğru gidiyorsunuz? Oturup düşünüyor musunuz? Savaş dönemine, İkinci Dünya Savaşı öncesine mi gidiyorsunuz? Faşizmi yeniden mi hortlatmaya başladınız Avrupa'da? Sizin gidişatınız iyi değil, sizin gidişatınız Avrupa'yı felakete götürüyor. Sizin gibi kaptanlar, siyasetçiler olursa Avrupa gemisi batar. Önce insan olacağız, sonra insana saygı göstereceğiz. İnsan haklarına saygı göstereceğiz. Benim vatandaşlarımın üzerine atlarını, itlerini salacaksın, ısırtacaksın, ondan sonra da insan hakları dersi vereceksin.'

Bakan Çavuşoğlu, Avrupa'da yaşanan gelişmelerin ardından yaptığı bazı görüşmelerden de örnekler verdi. Çavuşoğlu, 'Bana telefon açıyorlar, 'Bu Hollanda'nın yaptığını kabullenemiyoruz, inanılacak gibi değil' diyorlar. Sonra bir bakıyorum, bir saat sonra Hollanda'yı destekleyen açıklama yapıyorlar. Bunlar ne iki yüzlüdür bilir misiniz? Ben çok iyi bilirim, bunların ciğerini bilirim. Bunlarla 11 sene siyaset yaptım, bunların iki yüzlülüklerini her zaman suratlarına söylüyoruz.' diye konuştu.

- 'Dik dururuz, hesabını sorarız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa'nın çifte standardını, iki yüzlülüğünü, samimiyetsizliğini her zaman yüzlerine söylediğine dikkati çeken Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullandı:

'Ya siz değişeceksiniz ya da buna alışacaksınız, başka çare yok. Siz iki yüzlü olursanız biz söyleriz sizin yüzünüze. Siz samimi olursanız onu da söyleriz. Siz bir adım gelirseniz samimi, biz iki adım geliriz. Ama siz bizi ezmeye kalkarsanız biz altında kalmayız. Dik dururuz, hesabını da sorarız. Hollanda'ya da bu yaptıklarının hesabını sorduk, soracağız. Hollanda vatandaşlarıyla bizim bir problemimiz yok, bizim problemimiz şu anki faşist yönetimle. Arıyorlar 'Efendim ne olur her şeyi söyle ama bize faşist deme.' Bu faşizan uygulamalara ne diyeceğim ben? Nazi döneminden bu yana Avrupa'da böyle uygulama görülmüş müdür? Böyle zulüm görülmüş müdür? İkinci Dünya Savaşı'nda savaş döneminde bile böyle gayri insani uygulamalar olmaz, köpekler insanların üzerine saldırılıp, ıstırılmaz. Batsın sizin demokrasiniz, özgürlüğünüz.'

- 'Avrupa'daki Türkler 1 milyona yakın istihdam sağlıyor'

Türklerin Avrupa ekonomisine 20 milyar avro katkı sağladığına işaret eden Çavuşoğlu, 'Hollanda Başbakanı, 'Türk bakan gelebilir. Laleyi, müzeyi görebilir ama Türkleri göremez' diyor. Benim vatandaşlarım sana esaret mi? Esir mi aldın benim vatandaşlarımı, rehin mi aldın benim vatandaşlarımı? Onlar Hollanda'nın büyümesi, kalkınması için gittiler. Önce işçi olarak gittiler şimdi iş adamı. Size iş veriyor. Bugün Avrupa'daki Türkler 1 milyona yakın istihdam sağlıyor.' dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Avrupa'nın içinde Türkiye'nin dostu olan ülkeler de olduğunu ama 'sesi çok çıkan, fesatlıktan çatlayan bazı ülkeler de bulunduğunu' dile getirdi. Çavuşoğlu, yabancı bazı ülkelerin Türkiye'yi kıskandıklarından, güçlü şekilde yoluna devam etmesinden ve onların boyunduruğu altında olmadığı için 'Hayır' kampanyası yürütüldüğünü belirtti.

- 'Dünyadaki sorunların çözümüne katkı sağlıyoruz'

Her ülkenin kendi kararlarını kendisinin verdiğine değinen Çavuşoğlu, Türkiye'nin samimi ve dost her ülkeyle işbirliği yaptığını anlattı.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin dünyadaki sorunların çözümüne en çok katkı sağlayan ülke olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

'Halep'teki 45 bin insan ölürken, Türkiye'den başka kılını kıpırdatan olmadı. O insanları Rusya ile Türkiye kurtardı. Ateşkes için bizden daha fazla samimi gayret sarf eden var mı? Herkes diyor ki 'DEAŞ düşman.' DEAŞ'a bizden daha fazla kayıp verdiren bir ülke oldu mu? DEAŞ ile bizim kadar etkili mücadele edebilen bir ülke olabildi mi bugüne kadar? Avrupa ekonomisine en fazla katkı sağlayan ülkelerden bir tanesiyiz her anlamda. Avrupa'nın güvenliği için biz bir sigortayız. Ne istiyorsun Türkiye'den o zaman, derdi ne? Dert başka.'

Çavuşoğlu, daha sonra bir otelde, Aksu ilçesinin muhtarlarıyla öğle yemeğinde bir araya geldi.

Kaynak: AA