Sivas İl Özel İdaresinden Eğitime Destek

Sivas İl Özel İdaresi Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğünün, 2017 yılında kente birçok yeni okul kazandırmak amacıyla çalışmalara başladığı bildirildi.

Sivas İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kurum okul yatırımlarını, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde sürdürüyor.

Kente yeni eğitim kampüslerinin kazandırılması kapsamında, Sivas İl Özel İdaresi ve Milli Eğitim Bakanlığı, 2017 yılında 340 derslik, 4 yemekhane, 8 spor salonu, 2 hizmet binası, 14 atölye, 2 konferans salonu, 1 çok amaçlı salon, 1 arşiv ve kitap deposunu yapmayı planlıyor.

Sivas İl Özel İdaresi, iş sezonu başlamadan önce yapılması planlanan okul, spor salonu, yemekhane, çevre düzenlemesi yatırımlarının proje işlemlerini ve kamulaştırma, ihale süreçlerini tamamlayarak, iş sezonunun başlaması ile birlikte inşaat faaliyetlerine başladı. Özel İdare ve Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi ile eğitim yatırımları kapsamında, 263 derslik, 4 spor salonu, 1 atölye ve 1 yemekhanenin inşaat çalışmalarına devam ediliyor.

Sivas Valisi Davut Gül'ün gayretleri ve Sivaslı hayırseverlerin, Eğitime Yüzde Yüz Destek Projesi kapsamında katkıları kapsamında başlatılan eğitim seferberliği ile kente birçok yeni okul kazandırılacak.

Sivas İl Özel İdaresi, kamu kaynaklarının yanı sıra hayırsever iş adamlarının destekleriyle 100 derslik, 300 kişilik yurt, 4 atölyenin projelendirme çalışmalarını sürdürürken, 3 derslik ve 400 kişilik yurt yapım işlerinin inşaat çalışmalarına da başladı.

Kaynak: AA