Şırnak'ta Güzel Ezan Ve Kur'an Okuma Yarışması

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında düzenlediği ezan ve Kur'an-ı Kerim'i en güzel okuma yarışması yapıldı.

Şehit Ahmet Kara İmam Hatip Lisesinde yapılan yarışmaya, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, İl Müftüsü Ramazan Tolan, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.,

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin geleceğe hazırlanması, mesleki alanda yetişip, üretken gençler olması ve toplumun beklentilerine cevap vermesi için düzenlenen yarışmanın jüri üyeliğini, İl Müftüsü Tolan, vaiz Hüseyin Batur, Şırnak Üniversitesi öğretim görevlisi Fatih Karataş yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz, imam hatip okullarının önemine değinerek, şöyle konuştu:

'Biz Anadolu'nun kısık sesleriyiz. İçinde bulunduğumuz bina FETÖ tarafından imam hatiplilerimize alternatif olarak açılmıştı. Milletin parasıyla yapılmış fakat millete ihanet eden bir oluşum tarafından kolej olarak kullanılıyordu. Milletin malı ve parasıyla olan bu okullar hamdolsun gene millete geçti. İsmi de 15 Temmuz şehitlerinden Ahmet Kara'nın ismi ile yaşayacak.'

İl Müftüsü Tolan ise ezanın İslam'a, namaza ve huzura bir çağrı olduğunu vurgulayarak ezanın ve salaların daha güzel sesle ve makamlarla okunmasının önemine işaret etti.

Konuşmaların ardından öğrenciler en güzel ezan ve Kur'an-ı Kerim okumak için yarıştı.

Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere ödül verildi

Kaynak: AA