Sındırgı'da Kütüphane Açıldı

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde zenginleştirilmiş kütüphanelerden ikincisi Düvertepe kırsal mahallesinde açıldı.

Sındırgı'da Kütüphane Açıldı
Zenginleştirilmiş Z kütüphanelerden ikincisi Düvertepe Kırsal Mahallesindeki Yatılı Bölge Ortaokulunda (YİBO) düzenlenen törenle açıldı. Kütüphane’de 8 öğrenci 1 öğretmen bilgisayarı ile 100 adet kitabın yer aldığı bildirildi.

Açılış töreninde konuşan Sındırgı İlçe Kaymakam Vekili Bayram Ali Köse, ilkokul çağında kitap okuma, okutma alışkanlığının önemine değinerek, “Kitap okuma alışkanlığı edinmek edindirmek çok önemlidir. Kendimden bahsedeyim maalesef okul yıllarında kitap okuma alışkanlığı edinemedim, şimdi çok zorlanıyorum. Onun için öğretmen arkadaşlarım lütfen bunun üzerine eğilin, gerçekten okumayı sevdirmeye çalışın. Öğrenciye okumak istemediği şeyleri okutturmayın. Okumak istedikleriyle o alışkanlığı edindikten sonra sizin ona okutmak istediklerinizi zaten kendisi okuyacaktır, hayırlı olsun” dedi.

Kütüphaneye bu okulda orta öğrenimini tamamlamış, 2016 yılının ağustos ayında Bitlis’in Hizan ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Mesut Demir’in adı verildi.

Törene katılan şehidin anne ve babası duygulu anlar yaşadı.

Kütüphane açılışının ardından okulda eğitim gören 20 öğrencinin yaşamlarından derledikleri küçük öykülerden oluşan ‘Öykü Tepesi’ adlı kitabın tanıtımına geçildi. Okul Müdürü Rasim Tokdemir kitabın yaklaşık 4 ay gibi bir sürede hazırlandığını belirtti.

127 sayfalık kitabın editörlüğünü yapan şair-yazar Mehtap Altan kitabın tanıtımını yaptı.
Kaynak: İHA