Selçuk'ta Şehit Diplomat Oktar Cirit Diplomasi Günü

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Uluslararası İlişkiler Akademisi Topluluğu (ULAK) tarafından organize edilen ’Şehit Diplomat Oktar Cirit Diplomasi Günü ve Uluslararası Öğrenci Buluşması’ Selçuk Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Konya’da gerçekleştirildi.

Selçuk'ta Şehit Diplomat Oktar Cirit Diplomasi Günü
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde gerçekleştirilen programa, SÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ay, Başbakanlık Başmüşaviri Dr. Gürsel Dönmez, Savunma Sanayi Müsteşarlığı’ndan Ahmet Kaygusuz, Kurumsal İletişim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Şimşek, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ahmet Ay, “Oktay Cirit, Beyrut’ta şehit edilen elçilerimizden bir tanesidir. Ne yazık ki terör örgütleri katliamlarında birçok şehit verdik. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Programda emeği geçenlere herkese teşekkür ediyorum” dedi.



“Müsteşarlığımız stratejik konumda olan bir kuruluş”

Savunma Sanayi Müşteşarlığı Uluslararası İşbirliği Dairesi Orta Asya ve Uzak Doğu Müdürü Ahmet Kaygusuz, “Savunma Sanayi Müşteşarlığımız Milli Savunma Bakanlığı altında faaliyet gösteren bir kurumdur. Türkiye’nin stratejik bir konumda olan sektörünün bir alanına etki eden Türk savunma sanayini geliştirmeye gayret gösteren ve aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri ve diğer emniyet teşkilatlarımızın ihtiyaçlarını modern, güncel ve caydırıcı bir unsur haline getirecek bir silah gücüne ulaştırmayı hedefleyen bir kuruluştur. Temel amacımız Türkiye’deki savunma projeleri ve Türkiye’deki silahlı kuvvetlerin ve emniyet teşkilatların ve diğer kamu kurumların savunma ve güvenlik ihtiyaçlarını temin etmekle sorumluyuz. Sadece silah gücü değil aynı zamanda siber saldırılara karşı gerekli savunmayı yapmakta önemli bir kuruluşuz. Kurumumuzun en önemli görevlerinden biri de Türk savunma sanayi alt yapısını geliştirmektir. HAVELSAN, ASELSAN, ROKETSAN gibi güçlü ve yerli savunma firmalarımız mevcuttur” diye konuştu.

Başbakanlık Başmüşaviri Dr. Gürsel Dönmez ise ’Dünyadaki Son Gelişmeler ve Türkiye’ konulu sunumda öğrencilere bilgi verdi.
Kaynak: İHA