Selahattin Demirtaş'ın Yargılanmasına Mersin'de Devam Edildi

İçel’de yaptığı bir konuşmada ’devletin askerini ve emniyet teşkilatını alenen aşağıladığı’ ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’na hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, duruşmayı 1 Haziran’a erteledi.

Selahattin Demirtaş, Diyarbakır’da yürütülen terör soruşturması kapsamında tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla İçel 14. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya katıldı.

Duruşmada, Demirtaş’ın avukatları ile HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım da hazır bulundu. ’Devletin askerini ve emniyet teşkilatını alenen aşağıladığı’ suçlamasıyla ilgili söz verilen Demirtaş, hakkındaki suçlamalarla ilgili değil usule ilişkin savunma yapacağını belirtti.

Demirtaş, "Ben Türkiye’nin en büyük üçüncü partisinin eş genel başkanıyım. Diğer Eş Genel Başkanımız yargı operasyonu ile tasfiye edildi. Bu bir suçtur. Yargının bu suça alet olmaması gerekir. Herkes bilsin ki biz adil bir yargıya saygılı olacağız. Mahkemenizin de adalet ve Allah korkusu dışında bir şey taşımadığını umut ediyorum. Mahkemenizden talebim somut norm denetimi yapılması açısından dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin değişikliğin Anayasa Mahkemesi’ne götürülmesini ve yargılamanın durdurulmasıdır" ifadelerini kullandı.

Mahkeme, talebin bir sonraki celsede değerlendirilmesine karar vererek, duruşmayı 1 Haziran’a erteledi.
Kaynak: İHA