'Sazana Bir Şans Ver, Torunların Da Görsün' Toplantısı

Beyşehir'de, 'Sazana bir şans ver, torunların da görsün' konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Beyşehir Kaymakamlığı himayesinde İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantıda, su ürünleri ve balıkçılık, göldeki av yasağı dönemi, yasa dışı avcılık faaliyetleri ve yaşanılan çeşitli sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı.

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner, yaptığı konuşmada, önceki yıllarda yapılan incelemelere göre, göl bünyesinde daha önce sıraz, kızılkanat, yağ balığı, yılan balığı, kaya balığı, taş balığı, pullu sazan, çamurca, akbalık ve tatlı su karidesi gibi türlerin yaşadığını ancak günümüzde sadece levrek, sazan ve nadiren sıraz, akbalık, kadife ve aynalı sazan türlerinin varlığını sürdürebildiğini kaydetti.

Beyşehir Gölü'nün kıymetinin bilinmesi halinde gelecek nesillere çok değerli bir miras bırakılabileceğini ifade eden Kaymakam Şahiner, 'Allah’ın bize bir lütfu olan bu göl ve içerisindeki varlıklar olarak bunun kıymetini bilmezsek gelecek nesiller de, bizlere beddua ve lanet ederler.' dedi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ise,, bilinçsiz avcılık yüzünden birçok önemli balık türünün neslinin kaybolduğunu belirterek, vatandaşları yasak dönemde tatlı su balığı yememeye davet etti.

Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Orhan Tat da, şimdiye kadar Beyşehir Gölü’ndeki balıkçılık konusunda yaşanan sorunları tamamen halledemediklerini ancak bu konudaki çalışmaların aralıksız süreceğini söyledi.

Daha sonra katılımcıların balıkçılık ve yasak dönemle ilgili sorunlar ve çözüm önerileri hakkındaki görüşleri alındı.

Kaynak: AA