Said Nursi, Vefatının 57. Yılında Anıldı

Bediüzzaman Said Nursi, vefatının 57. yılında Üsküdar Üniversitesi Altunizade Yerleşkesinde düzenlenen toplantıyla anıldı.

Nermin Tarhan konferans salonunda Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, Said Nursi'nin hayatını anlatan 'Said'lerin doğuşu' isimli film gösterimi ile devam etti.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan yaptığı konuşmada, Said Nursi'nin 57 yıl önce vefat ettiğinde kitaplarının hiç yabancı dile çevrilmediğini, ancak şu anda 50 dile çevrilmiş kitabı olduğunu ve dünyanın her tarafında ciddi şekilde okunduğunu belirtti.

Tarhan, şöyle konuştu:

'1950'ye kadar ya sürgünde ya hapiste, çeşitli mahkemelerde 6 bin sayfalık eser yazıyor. Bu eserlerde işlediği ana konuya baktığımız zaman din bilimleri ile pozitif bilimlerin birlikte olabileceği ile ilgili tez geliştiriyor. Ben İmam hatip projesinin Bediüzzaman'ın projesi olduğunu düşünüyorum. Yani imam hatip tarzındaki din ilimleri ile pozitif bilimlerin bir arada olduğu okuldur imam hatipler. Türkiye'de şu an eğer El Kaide yoksa, DEAŞ çıkmıyorsa bunun arka planında bu insanların din ilimleri ile pozitif bilimleri birleştirerek okutulan bir eğitim sistemimiz var. İmam hatipler burada radikalleşmeyi önleyen bir unsur olmuş. Bediüzzaman'ın istismar edildiğini de görüyoruz. İşte 15 Temmuz darbe girişimini yapan FETÖ, Bediüzzaman'ı kendi amacı etrafında kullanmıştır. Bu konuda Bediüzzaman ve FETÖ farkını iyi anlamak gerekir.'

Kaynak: AA