'Referandum Şiirimi Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Okumak İstiyorum'

Referandum için seslendirdiği şiirinin videosu sosyal medyada yaklaşık 2 milyon kişi tarafından izlenen 80 yaşındaki tiyatrocu ve şair Abdullah Kars'ın en büyük isteği, şiirini Cumhurbaşkanı Erdoğan'la okumak Kars: 'Şiirimi Reisi Cumhurumuz, Başkomutanımız, İzmir'e ya da Torbalı'ya geldiğinde onunla beraber çıkıp, coşarak okuyacağım' 'Daha başka şiirlerim de var. Referandum başarılı olacak ve inşallah külliyede Osmanlı şiirimi de okuyacağım. En çok istediğim bu'

AHMET BAYRAM / BERKAY ÖZDEN - Nisan ayındaki halk oylaması için seslendirdiği şiirinin videosu sosyal medyada yaklaşık 2 milyon kişi tarafından izlenen 80 yaşındaki tiyatrocu ve şair Abdullah Kars, en büyük isteğinin şiirini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la okumak olduğunu söyledi.

İzmir'in Torbalı ilçesinde yaşayan Kars, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 75 yıl tiyatrocu olarak çeşit oyunlarda 14 bin kez sahne aldığını, 27 oyunda başrol oynadığını, uzun süre de Necip Fazıl Kısakürek'in oyunlarını sahnelediğini belirterek, aktif tiyatro yaşamının ardından İzmir'in Torbalı ilçesine yerleştiğini burada az da olsa sahne almaya devam ederken, çiftliğinde doğal bitkisel ve hayvansal ürünler yetiştirdiğini ifade etti.

Kars, sosyal medyada 'Tekin Dede' ismiyle paylaşılan videosunun beklemediği bir şekilde popüler olduğunu anlatan Kars, şöyle konuştu:

'Bir gün İzmir'de Hisar Camisi'nin oradaki müşterime siparişi üzerine yumurta götürdüm. Orada referandumla ilgili görüşümü sordular. Ben de 'referanduma hazırım, bir şiir yazdım, çok da hırslıyım, istekliyim ama şimdi sabrediyorum. Şiirimi Reis-i Cumhurumuz, Başkomutanımız, İzmir'e ya da Torbalı'ya geldiğinde onunla beraber çıkıp, coşarak okuyacağım. Yalnız size 3 kıtasını okuyayım' dedim. Daha sonra arkamda da telefonla çeken birisi vardı. Kalktım okudum. Akşam eve gittiğimde oğlum beni aradı. 'Baba bütün kanallarda sen varsın. Yalnız Tekin Dede yazıyor, 2 milyon kişi izlemiş.' dedi.'

- Külliye'de şiir okumak istiyor

Videosunun sosyal medyada yayılmasından sonra 'fenomen' olduğunu, pek çok kişinin kendisini aradığını, şiirin tamamını dinlemek istediğini ancak bu talepleri geri çevirdiğini dile getiren Abdullah Kars, daha sonra herkesin faydalanması için şiirin tamamını paylaşmaya karar verdiğini kaydetti.

Kars, videonun 'Tekin Dede' ismiyle paylaşılmasına rağmen birçok kişinin kendisini tanıdığını vurgulayarak, 'Daha başka şiirlerim de var. Referandum başarılı olacak ve külliyede Osmanlı şiirimi de okuyacağım. En çok istediğim bu.' diye konuştu.
Kaynak: AA