ODTÜ'den 'Bilim Kafe' Etkinliği

Orta Doğu Teknik Üniversitesince Eskişehir'de düzenlenecek 'Bilim Kafe' etkinliği kapsamında Doç. Dr. Soyer, 'Palm yağının kime ne zararı var?' konulu konferans verecek

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nce (ODTÜ) Eskişehir'de düzenlenecek 'Bilim Kafe' etkinliği kapsamında ODTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Soyer, 'Palm yağının kime ne zararı var?' konusunu katılımcılarla paylaşacak.

ODTÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Eren Kalay, Eskişehir'de bir otelde düzenlediği basın toplantısında, 1900'lü yıllarda Paris'te bir grup bilim adamınca 'Cafe Flozofik' ismiyle hayata geçirilen projenin bir benzerini Türkiye'de uyguladıklarını söyledi.

Felsefecilerin kafelere giderek spontane olarak halkın arasında tartışmalar yaptığı 'Cafe Flozofik' projesinin o dönem ilgi gördüğünü bildiklerini anlatan Kalay, 1996 yılında Londra'da projenin fizik, kimya, mühendislik gibi alanlarda genişletildiğini aktardı.

Kalay, 18 ODTÜ mezun derneği işbirliğiyle 'Bilim Kafe' etkinliğini ülke genelinde hayata geçirmek istediklerini belirterek, 'Hocalarımızı derneklerimizin olduğu illere götürüp kafelerde halka açık sohbetler yapmasını sağlıyoruz. Hocamızın uzman olduğu bilim dalında neler ürettiğini anlatmasını sağlıyoruz. Önceki etkinliğimizi İçel'de yaptık. Burada kuraklık konusu ele alındı. Güzel reaksiyonlar aldık. Eskişehir'de bu akşamki konumuz Palm yağı. Haller Gençlik Merkezi'nde bugün saat 19.00'da halka açık bir konferans ve sohbetimiz olacak. Okulumuzun öğretim üyelerinden Doç. Dr. Yeşim Soyer'in anlatımıyla güzel bir akşam geçireceğiz.' diye konuştu.

Proje, üniversitelerde öğrenci ve öğretim üyelerinin ürettikleri ve geliştirdikleri bilimsel çalışmaları halkla paylaşmayı hedefliyor.
Kaynak: AA