Memur-Sen Malatya Şubesi'nden Hollanda'ya Tepki

Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Başkanlar Kurulu, basın toplantısı düzenleyerek Hollanda'yı kınadı.

Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Kerem Yıldırım, Memur-Sen Malatya Şubesi Başkanlar Kurulu adına Hollanda'nın tavrıyla ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Yıldırım, Türkiye'nin demokratik bir dönüşüm yaşadığını ve ülkenin, iktidarıyla muhalefetiyle kendi iradesini test edeceği 16 Nisan’a doğru yol alırken, Almanya’dan, Hollanda’dan ve diğer bazı Avrupa ülkelerinden oligarşik kakafoni yükseldiğini belirtti.

Hollanda’da yaşananların, batının ikiyüzlülüğünün tezahürü olduğunu aktaran Yıldırım, ' Sayın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya hanımefendiye ve oradaki vatandaşlarımıza yapılan düşmanca ve ırkçı saldırıyı lanetliyoruz. Irkçılık, Avrupa’yı baştan aşağıya kuşatmış görünüyor. Kendilerince, manipülasyon araçlarıyla Türkiye’yi tecrit etmeye kalkıyorlar. Uzun zamandır Türkiye yalnızlaşıyor nakaratıyla ülkemizi hizaya getirmeye çalışıyorlar. Türkiye yalnızlaşmıyor. Yeni açılımlarla, alternatifler oluşturuyor kendine. Onun için telaşa kapılıyorlar.' dedi.

'Hollanda demek sömürgecilik demek. Hollanda demek koloni demek. Zengin Hollanda resminin temelinde işte bu koloniler var, sömürülen ve katledilen milyonların kanı, ahı ve gözyaşı var.' ifadelerini kullanan Yıldırım, şunları belirtti:

'Avrupa demokrasisi, çıkar ve ırkçılık üzerine inşa edilmiştir. İşte görüyoruz, az bir sallandıkları zaman neler yaptıklarını. Irkçılık yükseliyor, yabancı düşmanlığı kültürlerini şekillendiriyor. Daha doğrusu, güçten azıcık düştüklerinde, kültürel kodlarının derinliklerinde bulunan yabancı düşmanlığı birden ortaya çıkıveriyor.'

Memur-Sen ailesi olarak, güçlü bir Türkiye için tüm güçlerini ortaya koyduklarını aktaran Yıldırım,' Yani sistemimizi değerlerimizle yeniden inşa ederken, o kadim aklımızı inançlarımızla yeniden ihya ederek farklı arayışlar gerçekleştirmek zorundayız. Çok şükür bunu kısmen başardık. Yolumuz açık, ufkumuz açık. Yeter ki kendimiz olalım. Yeter ki, inancımıza ve tarihimize kulak verelim. Onlar oyun oynayacaktır. Biz yeter ki, aklımızı ihya edip, sakin bir şekilde bu oyunları karşılayıp, kendi oyunumuzu kuralım. Biz bu sebepten, önümüzdeki 16 Nisan’da çıkacak ‘evet’ in çok önemli olduğunu düşünüyor, biliyor ve ‘evet’ için çalışıyoruz. Hollanda’nın bu ırkçı, Nazi kafalı tutumunu şiddetle lanetliyoruz.' ifadelerini kaydetti.

Kaynak: AA