Malatya'da 6. İnsan Kaynakları Ve İstihdam Fuarı Açıldı

İşverenlerle iş arayanları buluşturacak fuar, 3 gün sürecek.

Malatya Valiliği koordinesinde Malatya Büyükşehir Belediyesi ile İŞKUR Malatya Müdürlüğü iş birliğiyle '6. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı' açıldı.

Malatya Valisi Mustafa Toprak, İnönü Üniversitesi ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odasının da desteğiyle Sanat Sokağı'ndaki Sanat Merkezi fuaye alanındaki açılışta, ekonomik kalkınmada ve sosyal refahın artmasında üretim ve istihdamın etkili olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğinin istihdamın artışında etkili olduğunu aktaran Toprak, 'İşe yeni başlayacak tüm çalışanların, vergi, sigorta, damga vergisi gibi tüm yüklerinin devletimiz, Bakanlığımız tarafından yüklenilmesi de bu konuya verilen önemi göstermektedir.' dedi.

Nitelikli işçi arayan işverenlerle, işsiz vatandaşların fuarda bir araya geleceğini kaydeden Toprak, 'Çocuklarımızın piyasanın ihtiyacı olan mesleklerde yetişmesi için meslek liselerinin teşvik edilmesi, onların önünün açılması ve gelen talepler doğrultusunda yeni branşların açılması noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Lise, yüksekokul ve üniversiteyi bitiren gençlerimizin elinde meslek olması 'ben her şeyi yaparım'dan öte, 'Ben şu konunun uzmanıyım. Ben şu konuda eğitim aldım.' demesi gerekiyor.' ifadelerini kullandı.

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak ise dünyanın istihdamsız büyüme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını vurgulayarak, istihdamı arttıracak önemli çalışmalara imza atılmasının gerekliliğine işaret etti.

Bu yıl istihdam artışı için hedef belirlediklerini aktaran Kabak, 'Ortaya koyduğumuz yeni teşvik kavramlarıyla 2017 yılında istihdama yeni 2 milyon kişiyi dahil etmek hedefindeyiz. Bu konuda önemli mesafeler almaktayız. 2 milyon hedefini tutturmak için geceli gündüzlü çalışacağız.' diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan da belediye olarak kentte 5 bin kişiye istihdam sağladıklarını belirtti.

İŞKUR İl Müdürü Vahap Toman ise düzenlenen fuarın çalışma hayatına önemli katkılar sağlayacağını, amaçlarının işveren ile iş arayanları buluşturmak olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Toprak ve Kabak ile diğer protokol üyeleri, fuarın açılış kurdelesi keserek, stantlarda incelemelerde bulundu.

Çeşitli firmaların stantlar açtığı fuar, 3 gün açık kalacak.
Kaynak: AA