Kayseri Ve Sivas'ta Kültür Sanat

Kayseri'de 'Komiki Şehir Naşit Bey' oyunu ile çocuk oyunları 'Arı Maya' ve 'Alis Harikalar Diyarında' tiyatroseverlerle buluşacak Sivas Devlet Tiyatrosu, 'Git Gel Dolap' adlı oyunu sahneleyecek.

Kayseri ve Sivas'ta kültür-sanat etkinlikleri devam ediyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesince kentte gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında, 17 Mart'ta 'Komik- i Şehir Naşit Bey' adlı oyun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehit Tiyatroları oyuncuları tarafından sahnelenecek.

Dünya Tiyatrolar Günü'ne özel oyun, Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden Naşit Özcan'ın yaşamından kesitler sunuyor ve tiyatronun sıkıntılı dönemlerini ele alıyor.

Oyun, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunda saat 19.30'da ücretsiz izlenebilecek.

Tiyatro Mask tarafından organize edilen müzikli, danslı çocuk oyunu 'Arı Maya', 18 Mart'ta Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunda saat 12.00'de ve 15.00'de ücretsiz olarak minik tiyatroseverlerle buluşacak.

Tiyatro Mask oyuncularınca 19 Mart'ta sahnelenecek müzikli, danslı çocuk oyunu 'Alis Harikalar Diyarında' da Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunda saat 12.00'de ve 15.00'de ücretsiz olarak sahnelenecek.

- Sivas

Sivas Devlet Tiyatrosu, 'Git Gel Dolap' adlı oyunu tiyatroseverle buluşturacak.

Ergun Sav'ın Türkçeye çevirdiği ve Nesimi Kaygusuz'un yönetmenliği üstlendiği oyunda Can Atak ve Onur Kayabaşı rol alıyor.

Ben ve Gus'un aldıkları emirle kendilerine verilen adrese gelmeleriyle başlayan oyun, karakterlerin içinde kaldıkları bulmaca ortamındaki gerilimli durumu konu alıyor. Oyun, bugün ve yarın saat 19.30’da Atatürk Kültür Merkezi'nde seyirciyle buluşacak.

Sivas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tiyatro ekibi ise çocuk izleyiciler için “İbiş’in Salıncak Oyunu”nu sahneleyecek.

Geleneksel orta oyunundan uyarlanan anonim bir çocuk oyunu olan “İbiş’in Salıncak Oyunu”, bugün saat 14.00'te yarın ise 10.00 ve 14.00'te Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde izleyicinin karşısına çıkacak.
Kaynak: AA