Karayolları Genel Müdürlüğünden 'Köprü Bakımı' Açıklaması Açıklaması

'Bazı gazetelerde Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bakım masraflarını Karayolları Genel Müdürlüğünün üstlendiğine yönelik iddialar yer almaktadır. Söz konusu köprü ve Kuzey Çevre Otoyolu, bir yapişletdevret projesidir. Proje kapsamındaki tüm işletme, bakım ve operasyon faaliyetleri ICA tarafından yürütülmekte, bu çalışmaların maliyetleri de ICA tarafından karşılanmaktadır'

Karayolları Genel Müdürlüğünce, bazı gazetelerde Yavuz Sultan Selim Köprüsünün bakım masraflarının Müdürlük tarafından üstlenildiğine dair iddialar yer aldığı belirtilerek, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolunun bir yap-işlet-devret (YİD) projesi olduğu, proje kapsamındaki tüm işletme, bakım ve operasyon faaliyetlerinin İçtaş-Astaldi Konsorsiyumu (ICA) tarafından yürütüldüğü ve maliyetlerinin de ICA tarafından karşılandığı bildirildi.

Karayolları Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı gazetelerde Yavuz Sultan Selim Köprüsünün bakım masraflarını Müdürlüğün üstlendiğine yönelik iddiaların yer aldığına dikkat çekildi.

Söz konusu köprü ve otoyoldaki bakım, temizlik ve karla mücadele faaliyetlerinin Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütüldüğü bilgisinin 'Karayolları Genel Müdürlüğü denetiminde ve koordinasyonunda' anlamı taşıdığı belirtilerek, anılan köprü ve otoyolun YİD projesi olduğuna işaret edildi. Açıklamada, 'Bu çerçevede proje kapsamındaki trafik yönetimi, bakım yönetimi, çöp toplama, karla mücadele, buzlanmayı önleyici tuz/solüsyon serpme ve tamir çalışmaları gibi tüm işletme, bakım ve operasyon faaliyetleri, ICA tarafından yürütülmekte, bu çalışmaların maliyetleri de ICA tarafından karşılanmaktadır.' ifadesi kullanıldı.

Kaynak: AA