Karadeniz Havzası Programı Proje Hazırlama Çalıştayı

Sinop’ta “Karadeniz Havzası Programı Proje Hazırlama Çalıştayı” düzenlendi.

Karadeniz Havzası Programı Proje Hazırlama Çalıştayı
Sinop Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde gerçekleşen programda konuşan Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yücel, “Türkiye aday ülke olarak Avrupa Birliği’nden sağlanan mali yardımları kullanıyor. Türkiye’ye Avrupa Birliği’nden bugüne kadar sağlanan mali yardımlara baktığımızda 2007-2013 döneminde yaklaşık 4.7 milyar euro, 2014-2020 döneminde de yaklaşık 4,5 milyar euro Avrupa Birliği’nden Türkiye’ye tahsil edildiğini görüyoruz” dedi.

Yücel şöyle devam etti: “Sizlerden gerçekten iyi projeler bekliyoruz çünkü bu mali kaynaklarını sonuna kadar etkin verimli bir şekilde kullanmamız gerekiyor. Bakıldığında bu programda 8 ülkenin yararlanacağını görüyoruz. Ülkemizden de yaklaşık 25 ilimiz bu programdan yararlanıyor. Kaynak yaklaşık 50 milyon euro. Her ne kadar kaynak sınırlı gibi görünse de aslında iyi bir projeyle bu kaynaklar çok verimli bir şekilde kullanılabilecektir. O nedenle bugün sizlerin buraya gelmesi, bu programın hazırlık toplantısına katılması, bu kaynakların verimli kullanılması açısından büyük önem arz ediyor.”

Yücel’in ardından Sinop Valisi Hasan İpek ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Avrupa Birliği’nin kaynaklarıyla ülkemizde bir şeyler yapabilmek ve bir şeyler üretebilmek için projeler hazırlayacaksınız. Bunu lütfen süresi içerisinde ve ülkemize ciddi anlamda hem gelişme sağlayacak şekilde hem de katkı sağlayacak şekilde yapmanızı sizlerden bekliyoruz ve temenni ediyoruz. Sinop Karadeniz’de bildiğiniz gibi kuzeye doğru giden ve denizin ortasında bir inci gibi duran Türkiye’nin en kuzey noktası olmakla birlikte, Karadeniz’in ortasına en yakın olan bir yer bu anlamda da belki bundan sonraki toplantılarınızı, Sinop’ta düzenlenmesini ben sizlere tavsiye ederim ve sizleri her zaman bekleriz çalışmalarınızın başarılı olmasını diliyorum.”
Kaynak: İHA