Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç Açıklaması 'Avrupa Kendi Değerlerini Yiyip Bitiriyor'

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, “Bugün zaten yolun sonuna geldik. Avrupa Birliği gibi bir şey kalmıyor gibi. Avrupa Birliği belki 5-10 yıl sonra olacak mı belli değil. Avrupa kendi değerlerini yiyip bitiriyor” dedi.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç Açıklaması 'Avrupa Kendi Değerlerini Yiyip Bitiriyor'
Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Trabzon’da “2023 Hedeflerinde Yeni Türkiye Vizyonu” konulu konferansa katıldı.

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Malkoç’un yanı sıra Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ilçe belediye başkanları ve davetliler katıldı.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, konferansta yaptığı konuşmada, dünyada farklı şeylerin olduğunu dile getirerek, “Pek alışık olmadığımız işler oluyor. Bir bakıyorsunuz ki, Amerikan seçimlerinde alışık olunmayan bir insan Amerikan Devlet Başkanı oluyor. ’Meksika sınırına duvar öreceğim’ diyor. ’Müslüman ülkelerden insanları vizeleri olsa bile almayacağım’ diyor. ’Amerika’yı içine kapatacağım’ diyor. Dünyaya neye mal olacak onu göreceğiz” şeklinde konuştu.

Avrupa Birliği ile ilişkilerin son zamanlarda limoni olduğunu kaydeden Malkoç, “Bizim uzun zamandır girmek için gayret ettiğimiz bir Avrupa Birliği var. İlişkilerimiz son zamanlarda limoni. Önceden de pek iyi değildi. Türklerin Avrupa Birliği ilişkilerini anlatan güzel bir hikaye var. O artık tecelli ediyor. Hikaye şöyle; Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne müracaat ettiği dönemlerde Bulgaristan, Hırvatistan, Slovenya bunlar da müracaat ediyorlar. Müracaat eden ülkeleri mülakata alıyorlar. Bulgaristan ve Hırvatistan’a 2. Dünya Savaşı’nda Amerikalılar atom bombasını hangi ülkeye attılar. Cevapları kolay ’Japonya’ tamam sizi aldık diyorlar. Birkaç ülkeye de 2. Dünya Savaşı’nda Amerikalılar Japonya’ya atom bombası atmışlardı hangi şehirlere attılar diye soruyorlar. Onlar da ’Nagazaki ve Hiroşima’ sizi de aldık diyorlar. Türkiye temsilcisini davet ediyorlar. 2. Dünya Savaşı’nda Amerikalılar Japonya’nın Nagazaki ve Hiroşima kentine bomba attılar, ölen insanların anne ve baba adlarıyla doğum tarihlerini söyleyin. Şimdi bu bir hikaye idi ama Avrupa Birliği ile ilişkilerimizi anlatan güzel bir hikaye. Bugün zaten yolun sonuna geldik. Avrupa Birliği gibi bir şey kalmıyor gibi. Avrupa Birliği belki 5-10 yıl sonra olacak mı belli değil. Avrupa kendi değerlerini yiyip bitiriyor. Avrupa’nın aklı başında olan insanları artık sesini çıkartamıyor. Bir avuç azgın Avrupa’yı almış sürükleyip getiriyor. Nereye gidecek göreceğiz. Ama Avrupa Birliği iyi tarafa gitmiyor” diye konuştu.



“Bombadan ve mermiden korkmayan millet atlardan ve itlerden korkmaz”

Hollanda ve Türkiye arasında yaşanan krize de değinen Malkoç, “İnsan hakları açışından rezalet, uluslararası hukuk açısından kepazelik. Üstüne üstlük adamlar bizim insanımızın üzerine atlarını, itlerini saldılar. Ama unuttukları bir şey var. Bu millet 15 Temmuz’da onların Türkiye’de uzantılarının uçaklarından attığı bombadan, helikopterlerin attığı mermilerden korkmadı ki, onların atlarından, itlerinden korksunlar” ifadelerini kullandı.

Malkoç, sözlerini şöyle tamamladı:

“1960 yılından beri kurulan bütün hükümetlerde ister sağcı, ister solcu olsun. Her hükümetin programında nükleer teknoloji, santraller vardır. Bu hükümetler ne zaman nükleer santraller konusunda adım atmışlarsa yıkılmışlardır. Ne zamana kadar? Cumhurbaşkanımızın, Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı dönemine kadar. Şimdi İçel ve Sinop’ta nükleer santral, üçüncüsünü de Türk mühendisleriyle kuracağız inşallah. Adamların zorluğu, sıkıntısı bu.”
Kaynak: İHA