İzmir'de Kültür Sanat

İZDSO bu hafta Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası Özel Konseri verecek.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), şef Münif Akalın yönetiminde, piyano sanatçısı Yeşim Gökalp'ın solist olarak yer alacağı Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası Özel Konseri verecek.

İZDSO, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) yarın saat 20.30'da şef Münif Akalın yönetiminde sahne alacak.

Piyano sanatçısı Yeşim Gökalp'in solist olarak katılacağı Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası Özel Konseri'nde Nevit Kodallı'nın 'Telli Turna', Robert Schumann'ın 'Piyano Konçertosu' ve Franz Schubert'in 'Trajik Senfoni' adlı eserleri seslendirilecek.

- Tiyatro, opera, bale

İzmir Devlet Tiyatrosu, Konak Sahnesi'nde yarın ve cumartesi saat 20.00'de Oğuz Atay'ın 'Oyunlarla Yaşayanlar' adlı oyununu sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Tiyatro, 21,22 ve 23 Mart tarihlerinde 'Gölge Ustası' oyununu sahneleyecek.

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), 18 Mart saat 20.00'de 'Hekimoğlu' operasını, 21 Mart saat 20.00'de de 'Bach Alla Turca - Dansın Rengi' balesini Elhamra sahnesinde sanatseverler ile buluşturacak.

- Konserler

İZDOB 22 Mart saat 20.00'de AASSM'de 'İZDOB Oda Müziği Konseri' verecek.

AASSM 21 Mart saat 20.00'de ise 'Anadolu’nun Kayıp Şarkıları' konserine ev sahipliği yapacak. Konserde Nezih Ünen'in Anadolu'nun Kayıp Şarkıları filmindeki şarkıları seslendirilecek.

Olten Filarmoni Orkestrası ise 22 Mart saat 20.00'de sanatseverler ile buluşacak. Keman sanatçısı Gilles Apap'ın solist olarak katılacağı konser AASSM'de gerçekleşecek.
Kaynak: AA