İmamlar İşaret Dili Öğrendi

İçel’in Erdemli ilçesinde işaret dili eğitimi alan 20 imam hatip düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Erdemli Müftülüğü ve Erdemli İlçe Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği projeyle işitme engellilere dini bilgiler, vaaz ve hutbe konusunda yardımcı olmak amacıyla, 20 imam hatip 120 saat süren işaret dili eğitimini tamamladı.

Eğitimi başarıyla tamamlayan 20 imam hatibe sertifikaları Erdemli Ulu Cami Hafız Doktor Emin Şekerci Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle verildi.

Erdemli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işaret dili kursu öğreticisi Dilek Keser’in verdiği eğitimleri tamamlayan kursiyer imamlar, etkinlikte işaret diliyle İstiklal Marşı’nı okudu, Çanakkale Türküsü’nü söyledi ve Fatiha suresinin mealinin sunumunu gerçekleştirdi.

Törende konuşan Erdemli Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, engelli vatandaşlarında toplumun bir parçası olduğunu belirterek, "Onlarında dini bilgileri öğrenmeye, İslamla, cami ile buluşmaya ihtiyacı var. Dolayısıyla bu işaret dili kursu gerçekten beni çok duygulandırdı. Bu çalışma konuşamayan ve duyamayan insanlarında İslamı anlamalarına vesile olacak" dedi.

Camilere engelli vatandaşlar için düzenlemelerde bulunduklarını da anlatan Türkmenoğlu, "Erdemli Akdeniz Cami diğer adıyla İmam-Hatip Lisesi Camisini engellilerimizin toplu Cuma namazı kılabilecekleri cami olarak belirledik. Okunan hutbe aynı anda işaret diline çevrilecek ve engellilerimizin de cuma hutbelerini eda etmeleri ve dinlemeleri sağlanacak. Bu uygulamayı bir kaç camimizde de gerçekleştirerek genişletmek istiyoruz. Engelli olmak bir ayıp değildir, önemli olan insanın kalbi engelli olmasın" şeklinde konuştu.

Erdemli Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ömer Okur da hayatın her alanında insanlara yardımcı olacak, mesleki, teknik, sportif ve kültürel kurslar açtıklarını dile getirdi. Okur, "Engelli vatandaşlarında gerek cuma namazlarına, gerekse vakit namazlarına çekebilecek. İşitme engelli vatandaşlarımız dini vecibelerini daha kolay öğrenebilmeleri ve rahatça ibadetlerini yapabilmeleri de yine bu projeyle sağlanmış olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından kursiyer imamlara sertifikaları verildi.

Kaynak: İHA