İhtiyaç Sahibi Öğrenciler İçin Kırtasiye Malzemeleri Topladılar

Çorum’da Mahmut Atalay Gençlik Merkezi’ndeki gençlik liderleri, YGS sınavında dağıtılan kalem setlerini toplayarak ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştıracak.

İhtiyaç Sahibi Öğrenciler İçin Kırtasiye Malzemeleri Topladılar
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, “Tek Kullanımlık Sanma Çöpe Atmaya Kalkma” sloganıyla 81 ilde Gençlik Merkezleri aracılığı ile yürüttüğü “Genç Dönüşüm Projesi” kapsamında gençler YGS çıkışı okul önlerine açtıkları stantlarla adaylardan kırtasiye malzemesi topladı.

Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri ve gönüllü üye gençler ile birlikte kırtasiye malzemelerini ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtmak amacıyla sınav çıkışında adaylardan kalem setlerini Genç Dönüşüm kutularına bırakmaları istedi.

Geçmiş yılda ÖSYM’nin düzenlemiş olduğu sınavlara katılan adaylardan kalem, silgi ve kalemtıraş gibi kırtasiye malzemelerini toplayan gençler, malzemeleri 2016-2017 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırmıştı.

Sosyal sorumluluk projelerinde farkındalık oluşturmak istediklerini dile getiren Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tığlı, bu projenin bir geri dönüşüm platformu olduğunu, böylece ülke gençliğinin doğaya ve insana olan sevgisinin, bilincinin, kültürünün kazanıldığını ve yaygınlaştırıldığını söyledi.



Gençlerle gurur duyduğunu dile getiren Tığlı, bilinçli bir neslin, daha bilinçli bir nesil yetiştirmesindeki en önemli faktör olduğunu ifade ederek, “Gençlerimizin imza attığı sosyal sorumluluk projeleri, geleceğe daha mutlu ve güvenli bir şekilde bakmamız için en önemli umut ışığımız. Bu tür projelerde her şeyi devletten bekleyen bir düşünce yerine sosyal sorumluluk anlayışının toplumun geneline yayılıyor. Projeyle, devletimizin parası bir nevi çöpe gideceğine, ihtiyacı olan çocuklarımızın geleceği için yeniden değerlendirilmiş oluyor. Ayrıca bu tür çalışmalar için Gençlik Merkezinin kapılarının tüm gençlere açık olduğunu, Gençlik Merkezi aracılığı ile projeler kapsamında gönüllü görev almak isteyen gençlerin merkezle irtibata geçebilirler” dedi.

Kaynak: İHA