İçişleri Bakan Yardımcısı Öztürk Açıklaması

'Ülkemizin geleceğe hızlı, güçlü şekilde gidebilmesi Alevi'siyle, Sünni'siyle, Kürt'üyle, Türk'üyle birleşmesine bağlıdır. Eğer bunlardan bir tanesini yolcukta kaybedersek, bu gücümüzü önemli ölçüde zaafa uğratır' '16 Nisan'daki referandumda vatandaşlarımızın mutlak güvenliğinizi sağlamak bizim boynumuzun borcudur. Bunu sağlayacağız. Siz de oylarınızı hür ve özgür şekilde sandığa yansıtacaksınız' '2016 yılında sağladığımız terörle mücadeledeki başarıyı 2017'de de devam ettirip Allah'ın izniyle terörü Türkiye'nin gündeminden silmiş, kaldırmış olacağız'

İçişleri Bakan Yardımcısı Sabahattin Öztürk, 'Ülkemizin geleceğe hızlı, güçlü şekilde gidebilmesi Alevi'siyle, Sünni'siyle, Kürt'üyle, Türk'üyle birleşmesine bağlıdır. Eğer bunlardan bir tanesini yolcukta kaybedersek bu gücümüzü önemli ölçüde zaafa uğratır.' dedi.

Tunceli Valiliği'ni ziyaret eden Öztürk, Valilik önünde Vali Osman Kaymak ve diğer yetkililer tarafından karşılandı. Karşılama sonrası makamı geçen Öztürk, kent genelinde devam eden operasyonlar ve halk oylamasına ilişkin Kaymak'tan bilgi aldı.

Valilik Toplantı Salonu'nda kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanat önderleriyle bir araya gelen Öztürk, burada yaptığı konuşmada, Tunceli'nin bir numaralı meselesinin güvenlik olduğunu belirtti.

Terörle mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini ifade eden Öztürk, 'Biz 35 seneden beri terörle mücadele ediyoruz. Bu bölücü terörle mücadele inişli çıkışlı olmuştur. Zaman zaman geri çekilmeler oldu, zaman zaman barış süreci, çözüm süreci denilen süreçler oldu. Fakat sonunda şu görüldü ki bu süreçlerin tamamı örgüt tarafından istismar edildi ve örgüt bunları bir çeşit devlete karşı yeniden silahlanmak ve güç toplamak için kullandı. Böyle bir şeyi devletin uzun ve orta vadede kabul etmesi mümkün değildir.' diye konuştu.

Öztürk, 7 Haziran 2015'teki seçimlere de değinerek, '7 Haziran seçimlerinde şunu gördük ki örgütün sözünün geçirebileceği her herde vatandaşların üzerinde tahakküm oluşturma, korku, tehdit, yıldırma oluşturma şeklinde, sandık başlarında veya bir takım etkin oldukları mahallelerde, köylerde insanlar üzerinde baskı oluşturdular.' ifadesini kullandı.

- 'Terör örgütü en büyük zararı bölge halkına veriyor'

Terör örgütünün en büyük zararı bölgenin halkına verdiğini ve 40 binin üzerinde insanın yaşamını yitirdiğini belirten Öztürk, şunları söyledi:

'Bu vahşi örgüt kanlı yüzünü, en büyük zararı buranın mahalli halkına vererek göstermiştir. Vatandaşlarımızın terörle mücadelede yanımızda kol kola, omuz omuza olarak bize destek olmalarını istiyoruz. Ülkemiz zor bir coğrafyada yer alıyor, kolay değil. Bu Anadolu topraklarında ne medeniyetler, ne milletler gelmiş geçmiş. Biz 1071'den beri Kürt'üyle, Türk'üyle, Laz'ıyla bu birlikteliği burada kurduk ve uzun süreli bir devletler, medeniyet manzumesi oluşturduk. Bunu sizinle yaptık. Bu topraklarda yaşayan insanların memnun olup devletle bütünleşmesi, bizim Türkiye'nin geri kalan yerlerinde insanlarımızla, kardeşlerimizle, Alevilerle, Bektaşilerle ve kendilerini nasıl tarif ediyorlarsa onlarla da daha sıkı ve iyi bir işbirliği kurmamıza bağlıdır.'

Öztürk, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, şunları söyledi:

'Ülkemizin geleceğe hızlı, güçlü şekilde gidebilmesi Alevi'siyle, Sünni'siyle, Kürt'üyle, Türk'üyle birleşmesine bağlıdır. Eğer bunlardan bir tanesini yolcukta kaybedersek bu gücümüzü önemli ölçüde zaafa uğratır. O bu coğrafyadaki insanlarımızla ilgili düşüncelerimizin gerçekleşmesini canı gönülden arzu ediyoruz.'

- 'Terörü Türkiye'nin gündeminden kaldıracağız'

Bölgede terörle mücadele çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ve vatandaşlardan destek beklediklerini bildiren Öztürk, sözlerine şöyle devam etti:

'2017 yılında Allah nasip ederse, ciddi bir mücadele noktasındayız. Bizim personel, teknik cihaz, hava üstünlüğü olarak hiçbir eksiğimiz söz konusu değildir. 2016 yılında sağladığımız terörle mücadeledeki başarıyı 2017'de de devam ettirip Allah'ın izniyle terörü Türkiye'nin gündeminden silmiş, kaldırmış olacağız. Örgütün kırsaldaki insanlarımız üzerinde kurduğu tahakkümü berhava edeceğiz. Bunu sizinle yapacağız.'

Öztürk, halk oylamasında vatandaşların özgür iradeleriyle sandığa gitmelerini isteyerek, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

'Referandumda bizim yapacağımız en önemli şey sizin özgür iradenizin sandığa yansımasını sağlamaktan ibarettir. Size 'oyunuzu şuraya verin, buraya niye vermiyorsunuz' diye bir şey demeyiz. Bizim en büyük mücadelemiz sizi ikna etmek, edemiyorsak istediğiniz her neyse onu sandığa hür ve özgür şekilde yansıtmanızı sağlamak bizim görevimiz. Ülkemizin geleceğiyle ilgili düşünceleriniz 16 Nisan'da oylanacak. Bizim size taahhüdümüz şudur, 16 Nisan'daki referandumda vatandaşlarımızın mutlak güvenliğinizi sağlamak bizim boynumuzun borcudur. Bunu sağlayacağız. Siz de oylarınızı hür ve özgür şekilde sandığa yansıtacaksınız.'

Konuşmaların ardından Öztürk, katılımcıların kentle ilgili sorunlarını dinledi.
Kaynak: AA