Hollanda'nın Türk Gence İşkencesi Mezar Taşında

Hollanda’da 2011 yılında gözaltındayken ölen İhsan Gürz’ün, Erzincan’daki mezar taşına ailesi tarafından "Hollanda polisinin işkencesi ile ölmüştür" yazdırıldı.

Hollanda'nın Türk Gence İşkencesi Mezar Taşında
Diplomatik skandala imza atan Hollanda’da polisin kabarık suç dosyasındaki en çarpıcı örneklerden biri de 2011’de gözaltındayken ölen Erzincanlı İhsan Gürz oldu. Gürz’ün ailesi, 22 yaşında ölen oğullarının Erzincan’daki mezar taşına "Hollanda’nın ırkçı polislerinin işkencesi sonucu hayatını kaybetmiştir" diye yazdırdı.

Erzincan’ın Mollaköy Beldesi Başkanı Kemal Şengül, "İhsan Gürz, Beverwijk’te bir kafede işletmeciyle tartışıyor. Polis de Gürz’ü gözaltına alıyor. Karakola götürülen genç adam, 12 saat sonra ölü bulunuyor. Gürz’ün kalbinin durduğu açıklandı ve otopsi raporları karartıldı. Türkiye’de yapılan otopside ise dövülerek öldürüldüğü ve beyniyle kalbinin sökülerek yerine kağıt parçaları konulduğu anlaşıldı. Olayla ilgili Hollanda’da sorumlulara dava açıldı ama sonuç çıkmadı. Gürz’ün ailesi de konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşıdı. Adalet Bakanlığı, adli tıp, polis sözcüleri ve halk sağlığı doktoru hakkındaki dava 4 Mayıs’ta görülecek" dedi.

(Abdullah Aslan/İHA)
Kaynak: İHA