Hem Tıp Profesörü Hem Doğa Fotoğrafçısı

KONYA -Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Öztürk, tıp alanında yaptığı çalışmaların yanı sıra çektiği fotoğraflarla da adından söz ettiriyor.

Öztürk, Serengeti, Amazon ve Pantanal gibi dünyanın çeşitli bölgelerinde çektiği fotoğrafları Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesinde sanatseverlerle buluşturdu.

Çocukluğundan beri fotoğraf merakı olduğunu ifade eden Öztürk, üniversiteye başladığında ilk fotoğraf makinesini alınca çok mutlu olduğunu belirtti.

Öztürk, yaklaşık 30 yıldır fotoğraf çektiğini ve bazı fotoğrafların tehlikeli gibi göründüğünü ancak rehberlerin sınırları dahilinde fotoğraf çekildiğinde herhangi bir güvenlik sorununun bulunmadığını kaydetti.

Yırtıcı hayvanlara bir metreden daha yakın mesafede fotoğraf çektiğini anlatan Öztürk, şöyle devam etti:

'Brezilya’nın Pantanal bölgesine bir doğa fotoğrafı gezisi sırasında jaguarın bir timsahı avlama anını çektim. Bu fotoğrafın benim kariyerimde ayrı bir yeri var. Yırtıcı hayvanlar aslında insanlarla çok ilgilenmiyor. Bu hayvanlar av için büyük bir sabırla avını bekliyor. Fotoğraf benim için bir tatil gibi. Sabahtan akşama kadar 15 kilogram yükle geziyoruz ancak herhangi bir yorgunluk hissetmiyorum. Günümüzde imkanlar çok çok iyi, bu yüzden amatör fotoğrafçılara ve fotoğrafa ilgi duyanlara kendilerini geliştirmelerini tavsiye ediyorum.'

Öztürk, fotoğraf çekmenin insanları pek çok açıdan iyi hissettirdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA