HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş Hakkında Mersin'deki Dava

Demirtaş hakkında İçel'deki bir konuşmasında 'devletin askerini ve emniyet teşkilatını alenen aşağıladığı' ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davanın görülmesine devam edildi Duruşma, 1 Haziran'a ertelendi.

İçel'de yaptığı konuşmada 'devletin askerini ve emniyet teşkilatını alenen aşağıladığı' ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yargılanmasına devam edildi.

Demirtaş, Diyarbakır'da yürütülen terör soruşturması kapsamında tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Kapalı Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla İçel 14. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya katıldı.

Duruşmada, Demirtaş'ın avukatları ile HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım da hazır bulundu.

'Devletin askerini ve emniyet teşkilatını alenen aşağıladığı' suçlamasıyla ilgili söz verilen Demirtaş, hakkındaki suçlamalarla ilgili değil usule ilişkin savunma yapacağını belirtti.

Dokunulmazlıklarının kaldırılmasının anayasa ihlali olduğunu savunan Demirtaş, Anayasa Mahkemesi'ne 'somut norm denetimi' yapılması için başvurulmasını, bu süreçte de yargılamasının durdurulmasını talep etti.

Mahkeme, talebin bir sonraki celsede değerlendirilmesine karar vererek, duruşmayı 1 Haziran'a erteledi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, 27 Şubat 2016'da HDP Akdeniz İlçe Başkanlığı önündeki 'Demokrasi ve Barış Mitingi'nde yaptığı konuşmada, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği gerekçesiyle İçel 14. Asliye Ceza Mahkemesinde, 'devletin askerini ve emniyet teşkilatını alenen aşağıladığı' suçlamasıyla İçel 2. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı. Demirtaş ve avukatlarının talebi üzerine dava dosyaları birleştirilmişti.

Kaynak: AA