Hayati Yazıcı'dan Avrupa'ya 'Ayrımcılık' Eleştirisi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Yalova’da sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi. Yazıcı, "Biz ülkenin bugününü değil, geleceği inşa ediyoruz. Avrupalılar insanlık değerleri açısından ayrımcılık yapıyorlar" dedi.

Hayati Yazıcı'dan Avrupa'ya 'Ayrımcılık' Eleştirisi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, partisinin referandum çalışmaları dolayısıyla Yalova’ya geldi. Uygulama Oteli’nde ildeki STK’ların temsilcileri ile bir araya gelen Yazıcı, burada anayasa değişikliğinin neleri içerdiğini madde madde anlattı. Bundan önceki dönemlerde cumhurbaşkanları ile başbakanlar arasında yaşanan sürtüşmeleri hatırlatan Yazıcı, "Bu değişiklik Recep Tayyip Erdoğan’la ilgili bir değişiklik değildir. Zaten anayasa var. Bununla idare ediyorsunuz. Neye ihtiyacınız var diyorlar. Doğru. Bizde bir kardeşlik hukuku var. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı bizim kurucu başkanımız ve liderimiz. Bugünkü genel başkanımız bizim kurucu arkadaşlarımızdan birisi. Biz erdemliler topluluğu olarak halkın önüne çıktık. Bir kardeşlik hukuku var. Bu çerçevede sürdürüyoruz. Bizden önceki zamanlarda yaşananları hatırlayın. Turgut Özal’ın Kenan Evren’le, Turgut Özal’la Süleyman Demirel’in, Turgut Özal’la Yıldırım Akbulut ve Mesut Yılmaz’ın dönemlerinde yaşanan sorunları hatırlayın. Demirel’le Tansu Çiller’in ve en son Türkiye’ye milyarlarca dolara mal olan Ahmet Necdet Sezer, Ecevit sürtüşmelerini hatırlayın. Buna benzer uyumsuzlukların gelecekte olmayacağının garantisini kim verebilir? Biz bugünü değil geleceği inşa ediyoruz. Bu ülke için hedeflerimiz var. Hayalci değiliz ama hayallerimiz var. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı için hedeflerimiz var. Ülkemizi dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına getirmek istiyoruz. Fert başına düşen milli gelirimizi 25 bin dolar düzeyine çıkartmak, uluslararası düzeyde en az bir kaç markaya sahip bir ülke durumuna gelmek istiyoruz. Yani biz Türkiye’nin geleceğini inşa etmek için daha önce yaşanmış sorun alanlarını bu anayasa değişikliği paketi ile tasfiye etmeyi amaçlıyoruz. İşte halkımız bunun kararını verecek" şeklinde konuştu.



"Seçim değil, tercih yapacağız"

16 Nisan tarihinde bir seçimin olmadığını, halkın bir tercihte bulunacağını hatırlatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "16 Nisan’da bir seçim yok. Bir parti seçmiyorsunuz. Bir karar verilecek. Ya daha önce yaşadığımız sorunlara benzer sorunlar yaşanırsa yaşansın diyeceksiniz. Ya da bu güçlü ülkenin daha da güçlenmesini ve büyümesini istiyoruz, bulunduğu coğrafyaya uygun edilgen değil, etken bir Türkiye istiyoruz diyeceksiniz. Burada fantezi yapma lüksümüz yok. Fantezileri tercih ederek doğru olan bir şeye uzak durma lüksümüz yok. Takdir sizin. İnşallah 16 Nisan’dan sonra Türkiye yeni bir mecraya girer" dedi.



"Avrupa ayrımcılık yapıyor"

Almanya ve Hollanda ile son günlerde yaşanan gerilime temas eden Hayati Yazıcı, "Biz dileriz ki Avrupalı dost ve müttefiklerimiz, insanlığın değerleri itibarı ile hassasiyetlerini her zeminde ve her zaman korusunlar. Ama maalesef görüyoruz ki Avrupalılar insanlık değerleri açısından ayrımcılık yapıyorlar. Bunu görmek üzüntü verici. Biz arzu ediyoruz ki yabancı düşmanlığını, ırkçılığı azaltsınlar. Hollanda ve Almanyalı siyasetçilerin hayır söylemleri dostlukla ve aramızdaki hukukla bağdaşır bir durum değil. Bunu 16 Nisan’dan sonra kendileri de serin kanlı bir şekilde değerlendireceklerdir" dedi.

Kaynak: İHA