'Golden City Awards 2017' Ödül Töreni

Yerel yönetimlerin şehircilik ve hizmet projeleriyle katıldığı 'Golden City Awards 2017' yarışmasının ödül töreni İstanbul'da gerçekleştirildi.

'Golden City Awards 2017' yarışmasının ödül töreni İstanbul'da düzenlendi.

Altın Kentler Platformunca gerçekleştirilen 'Golden City Awards 2017' yarışmasının ödül töreni İstanbul Conrad Otel'de düzenlendi. Bu yıl 'Yerel Yönetimlerde, Vizyon Proje ve Hizmetler' ana temasıyla düzenlenen törende konuşan platform başkanı Nihat Boztepe, platform olarak asıl temel odaklarının insan olduğunu söyledi.

Gelişmişlik göstergesinin yarışmanın temel prensibi olduğunu belirten Boztepe, 'Ne kadar iyi bir şehirde yaşıyorsanız, kalite talebiniz de bir o kadar yoğundur ve hemen algılanacaktır.'' dedi.

Yarışmada çok titiz bir çalışma yürüttüklerini anlatan Boztepe, ''Her projeyi dikkatle inceliyor, bir çoğunu ödüle layık bulsak da yarışmaya başvuruları olmadığı için değerlendiremiyoruz. Üçüncüsü ile uluslararası nitelik taşıyacak Golden City Awards önümüzdeki yılda bugün ödül alanlar da olacağını bugün belirtmek istiyorum.'' diye konuştu.

- 'Bu alanda düzenlenen en kapsamlı yarışma'

Platform koordinatörü Cenap Tuncer ise ödüllerin ikinci kez verildiğini belirterek, ''Hayat kalitesini arttıran, hayat alanlarımız olan şehirlerimizin gelişmesi ve dünya kenti olmasını teşvik etmek, bu anlamda önemli çalışmalar yapan devletimize, yerel yönetimlerimize, sorumluluk sahibi tüm kurumlara destek olmak, şehirlerin markalaşmasını sağlamak, platformumuzun en önemli amaçları arasındadır. Golden City geleceğin marka şehirlerini bugünden öngören, dizayn eden, şehri yönetenlerin ürettiği başarılı proje ve hizmetlerin yarıştığı, amacına hizmet eden, bu alanda düzenlenen en kapsamlı yarışmadır.'' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ödüllerin verildiği törende 2017 Altın Kent Altın Bayrak Ödülü, İstanbul Büyükşehir, Yalova ve ve Bornova belediyelerine verilirken 'en başarılı belediye' kategorisinde Gaziantep Büyükşehir, Edirne ve Tuzla belediyeleri ödül aldı.

'En başarılı belediye başkanı' kategorisinde ise Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ödüle layık görüldü.

2017 yılının en başarılı kent yöneticisi Van Valisi İbrahim Taşyapan, en başarılı kaymakamı da Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar seçildi.

Törende ödül alan diğer kişi, kurum ve projeler ise şöyle:

'Sabah Gazetesi, Kanal A, gazeteci Mahmut Övür, Beyaz TV - Buse Yıldırım, TRT Ana Haber - Erhan Çelik, radyo programcısı Afrikalı Ali, Bilinçli Tüketim Programı -Rıza Sefa Kabaalioğlu, İstanbul Şehir Tiyatroları, iş adamı Altan Elmas, Sinpaş Yapı A.Ş. Kayseri Bilim Merkezi Projesi, İçel Büyük Şehir Belediyesi - Mezitli Yeni Şehir İlçeleri Sahil Alanında Kentsel Tasarım Projesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi - Şarampol Kentsel Tasarım Projesi, Çekmeköy Belediyesi - Çekmeköy Kentsel Tasarım Projesi, Bornova Belediyesi - Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi, Adana Büyükşehir Belediyesi - Adana Sinema Müzesi Projesi, Kızılay - Kızılay Annesi Projesi, Diriliş Gençlik Derneği - Yalnız Değilsiniz Projesi, Şeffaf Mutfak Sağlıklı Güvenilir İşletmeler Projesi, Bornova Belediyesi Bornova İçin Fikirler, Konyaaltı Belediyesi Fuar ve Kongre Merkezi, Kaanlar Gıda Sanayi A.Ş - Çevreye Duyarlı Tesis Projesi, Serdivan Belediyesi.'

Kaynak: AA