Gökçek'ten, Üniversite Öğrencilerine 15 Temmuz Brifingi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, üniversite öğrencilerine, 15 Temmuz darbe girişimini ve vatandaşların kahramanca mücadelesini, görüntüler eşliğinde yaptığı sunumla anlattı. Gökçek, "15 Temmuz’u mutlaka her sene törenlerle anmak, unutturmamak ve nesilden nesle geçirmek gerekiyor" dedi.

Gökçek'ten, Üniversite Öğrencilerine 15 Temmuz Brifingi
Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda, Başkan Gökçek, farklı üniversitelerden gelen öğrencilere, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşanılan vahşeti, milli egemenliğe sahip çıkmak için darbeye karşı sokağa çıkan vatandaşların yazdığı destanı, görüntüler eşliğinde ayrıntılı şekilde anlattı.

İlk olarak FETÖ terör örgütünün, 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde, Samanyolu Televizyonu ve Zaman Gazetesi’nden, darbeyi insanların zihin altına yerleştirmeye yönelik subliminal mesajlar verdiklerine dikkat çeken Başkan Gökçek, bu konuda darbe girişiminden 9 ay 10 gün önce yayınlanmaya başlanan ve küçük bebeğin yer aldığı reklamın görüntülerini yansıtarak yorumladı.

“Ankara’da 12 cephede savaş yaşandı”

"15 Temmuz olaylarının yüzde 80-90’ı Ankara’da, yüzde 10 veya 20’si İstanbul’da geçti" sözleriyle Ankara’da verilen mücadelenin boyutuna dikkat çeken Başkan Gökçek, Ankara’da 12 cephede savaş yaşandığını söyledi ve tüm cephelerde yaşananları, görüntüler eşliğinde öğrencilere anlattı.

Ankara’daki bu savaşta etkili olan en önemli faktörleri, başta vatandaşlar olmak üzere Özel Harekat Polisi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak takdim eden Başkan Gökçek, FETÖ teröristlerinin, özellikle Ankaralılara yaşattıkları vahşet sahnelerini içeren ve vatandaşların bu vahşete, tanklara, tüfeklere karşı silahsız vücutlarını siper ederek gösterdikleri kahramanlık destanını konu alan sahneler perdeye yansıtıldı. Öğrencilerin bir bölümünün bu dehşet görüntülerinde zaman zaman gözlerini kapattıkları görüldü.

Gökçek, Büyükşehir Belediyesi’nin binlerce çalışanının da kamyonları, iş makineleri ve otobüsleriyle, darbeyi önlemek için gösterdiği çabaları, yine görüntü eşliğinde öğrencilere sundu.

“Nesilden nesle geçmesi gerekiyor”

Sunumun ardından geçilen soru-cevap kısmında bir öğrencinin, 15 Temmuz için kutlama programı olup olmadığı, varsa nasıl bir kutlama planı yaptıkları yönündeki bir soruyu, Başkan Gökçek şöyle yanıtladı:

"Bunu zafer olarak kabul etmek lazım mı bilmiyorum, ama tarihi bir darbe girişimini engellemedir. Mutlaka 15 Temmuzlar hatırlatılacak. Biz bu konuda 15 Temmuz Müzesi yapıyoruz. Projesi bitmek üzere. 15 Temmuz’a kadar yetiştireceğimizi sanmıyorum ama bu arada bir takım meydanlara temsili değişik figürler, heykeller ve benzeri anıtlar dikilecek. 15 Temmuz’a onları yetiştirmeye çalışıyoruz. Her 15 Temmuz’da mutlaka anma törenleri yapılması gerekiyor, bunu hükümetle de konuşacağız. Her sene yapacağımız törenlerle bunu unutturmamak gerekiyor. Böyle bir olayın, nesilden nesle geçmesi gerekiyor."

"Perinçek, bazı generallerle temas halinde"

Başkan Gökçek, bir öğrencinin, Doğu Perinçek’in kendisine atfen, "Gökçek vatandaşları askerlere karşı kışkırtıyor", "Sistem, devleti darbeye açık hale getirecek ve eninde sonunda bu ülkede iktidar olacağız" dediğini ifade ederek, "Bu değerlendirmeler bilinçli mi yapılıyor" diye sorması üzerine, şu karşılığı verdi:

“Tabii ki bilinçli. Doğu Perinçek’in kendi partisinde 30 emekli general var. Şu anda da askeriyede bazı generallerle temas halinde. Ben televizyonlarda darbenin tarihe karıştığını ve nedenlerini belirttim. Nedeni iki tanedir dedim. Birincisi, şu anda 15 Temmuz’da darbeye karşı mücadele eden gençliğin pek çoğu asker, yedek subay olarak kıtalarda bulunuyor. Siz bu kıtalarda ’gelin bakalım darbe yapalım’ diyemezsiniz. ’Tatbikata gidiyoruz’ derseniz artık kimse inanmaz. O insanlar önce kıtada size karşı çıkarlar. Yani olay kıtada biter, onun için yapamazlar. İkincisi, tasvip etmediğimi, üzerine basa basa söylüyorum, Türkiye’de medyaya intikal eden rakama göre 20 milyon civarında kişi silah almış, pompalı tüfek almış. Yarın Allah korusun bir daha darbe olduğu zaman, -bu sivil insanlar 250 şehit verdiler-, bir daha kendilerini ellerini kollarını sallayıp dışarıya çıkartmazlar. Dolayısıyla bu sefer olay kanlı olur. Bunu iyi bildikleri için askeriye içindeki kötü niyetli FETÖ’cüler veya kötü niyetli başka kişiler buna cesaret edemezler. Ben bunu açıkça söyledim."

"Allah’ın izniyle böyle bir şey yapma şansları da yok"

Son zamanlarda yeni bir darbe şeklinin ortaya çıktığını, hazırlık yapmaya başladıklarını ifade eden Başkan Gökçek, "Bunun değişik şekilde duyumlarını aldık. Bunu televizyonlarda da ifşa ettim. Diyorlar ki ’aniden örneğin Ankara’da 30 yere, Konya’da 5 yere, diğer bir vilayette 7 yere 100’er, 200’er kişilik timlerle baskın yapacaklar ve orada kişileri imha edecekler.’ Yeni taktikleri buydu, biz bunu ifşa ettik. Elbette devletimiz bu konuda da gerekli tedbirleri aldı. Bunun için Allah’ın izniyle böyle bir şey yapma şansları da yok" şeklinde konuştu.



"Perinçek’in kafasının arkasında hala darbe var"

Başkan Gökçek, darbe girişimcilerinin artık sadece suikastlar yapabileceğine dikkat çekerek, suikastların tarih boyunca olduğunu, bundan sonra da bitmeyeceğini belirterek, "Herkes kendine dikkat edecek. Ben şuna inanan bir insanım, Rabbül alemin dilemedikten sonra, kainat bir araya gelse, kılımıza dokunulamaz, ama vade yettiyse Allah da dilediyse yapacak bir şey yok" dedi.

Gökçek şöyle devam etti:

"Doğu Perinçek bu sözlerimi bir televizyon programında tartışmış, sonradan ben banttan izledim. O tartışmada diyor ki; ’Melih Gökçek insanları resmen orduya karşı kışkırtıyor, bir Atatürk çıkar, çıkınca da gereğini yapar ve aklı başına gelir’ diyor. Yani adamın kafasının arkasında sizin de ifade ettiğiniz gibi, hala bir darbe var. Yani ’orduda bana bağlı kişilerle darbe yaparım’ niyeti var. Bu da biliniyor. Bu da bilindiği için Allah’ın izniyle Türkiye’de darbeler devri bitmiştir."

"Uluslararası güçler, Türkiye’yi parçalamak istiyor"

Daha sonra sözlerini referanduma getiren Başkan Gökçek, referandumda çıkacak “Evet”in, Türkiye’nin bölünmesi için çalışan güçlerin son ümitlerini de tüketeceğine dikkat çekerek, “Şimdi biliyorsunuz referandum nedeniyle Türkiye ve Avrupa’da öyle bir çıkış var ki, artık referandum geçer de devlet başkanlığı sistemi gelirse, otorite tam olarak sağlanacağından, darbe ve Türkiye’nin parçalanması mümkün olmayacak. Bunun farkındalar” dedi.

Brifing sonunda üniversite öğrencileri, Başkan Gökçek’e, günün anısına bir plaket sundular.
Kaynak: İHA