Giresun'da 'Milli İstihdam Seferberliği' Toplantısı

Giresun'da, 'Milli İstihdam Seferberliği' toplantısı yapıldı.

Giresun Valisi Hasan Karahan, valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmada, istihdam seferberliğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde başlatıldığını anımsatarak, Giresun'dan istihdama katkıda bulunmak için toplantılar yaptıklarını söyledi.

Giresun'un ekonomik olarak küçük olduğunu ancak istihdam için büyük çaba sarf ettiklerini dile getiren Karahan, şöyle konuştu:

'Bu konuda zaten çok fazla iddialı değiliz ama seferberlikte ne tür katkıda bulunabiliriz hep birlikte değerlendiriyoruz. İş adamlarının zaten baştan beri iyi niyetli olduğunu biliyoruz. İnsanları iş sahibi yapabilmek hem toplumun hem de devletin görevi. İstihdam konusunda destek ve katkılarınız için teşekkür ediyorum.'

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk ise, bir ekonomi için 'dört i' kuralı diye formül olduğunu belirterek, 'Eskilerin deyimiyle birincisi istihsal; yani üretim. Üretim her şeyin başı. İş dünyası üretiyorsa ekonomi büyür, biz de bölüştürürüz. Pasta büyümedikten sonra bölüşüm nüfusa göre giderek küçülür. Önemli olan pastayı büyütmek.' diye konuştu.

İkincisinin istihdam olduğunu aktaran Öztürk, şunları kaydetti:

'Her ne kadar dünya artık robotik üretime geçiyorsa da ne olursa olsun insan faktörünü göz ardı edemeyiz. İstihdam olmadan refah, mutluluk olmuyor. İnsanlar sabah kalktığında bir işe yaramak, bir şey üretmek istiyor. Bir insana iş vermekten daha mutlu bir şey yok. Üçüncüsü ise ihracat; ürettiğimizi satmak zorundayız, hem içeriye hem dışarıya. Eğer ürettiğinizi nakde çeviremezseniz bir daha üretemezsiniz, dairenin tamamlanması için mutlaka satmak zorundayız ki elde ettiğiniz gelirle tekrar üretebilmeliyiz. Dördüncü 'i' ise istikrar, istikrar olmayınca hiçbir şey olmuyor.'

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu da, istihdam deyince akla maliyet ve üretim gediğine dikkat çekti.

Çakırmelikoğlu, 'Devlet bize bu imkanı sundu. Bu kampanya, devlet için ne kadar önemliyse iş adamlarımız için de o kadar önemli. Şu anda bu maliyet düşürücü unsurlardan bir tanesi.' ifadelerini kullandı.

Giresun Ticaret Borsası Başkanı Temel Yanıkoğlu, Giresun'da 33 fındık kırma tesisi olduğunu dile getirerek, iş ve işçi olarak katkı sağlamaya çalışacaklarını, taşın altına ellerini koyacaklarını vurguladı.

Toplantıya, İŞKUR İl Müdürü Mustafa Sarı, SGK İl Müdürü Erdal Özdemir, iş adamları ve kurum müdürleri katıldı.

Kaynak: AA