Gençlik Ve Spor Bakanı Kılıç Açıklaması

'Rotterdam Belediye başkanı göçmen kökenli. Silah kullanma yetkisi verdim demiş. Rotterdam Belediye Başkanı'nı ben buradan istifaya davet ediyorum. Sen ne uluslararası tahammül biliyorsun, ne diplomasi biliyorsun, ne insan haklarından anlıyorsun ne de bu kafayla sana oy vermiş olan Rotterdam halkının çıkarlarını koruyabilirsin. İstifa et. Bırak o belediye başkanlığını. Sen bu görevi yapamıyorsun' 'Türkiye, 16 Temmuz sabahına döndüğünde, bu aziz millet egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diye haykırdı' 'TBMM'nin onurunu koruyan AK Parti'dir' 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne 'Evet' çıkacağına inanıyorum'

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 'Rotterdam Belediye başkanı göçmen kökenli. Silah kullanma yetkisi verdim demiş. Rotterdam Belediye Başkanı'nı ben buradan istifaya davet ediyorum.' dedi.

Kılıç, Ortaköy'deki Princess Otel'de düzenlenen, 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Tanıtım Programı' adlı etkinlikte yaptığı konuşmada, geçen hafta sonu Hollanda'nın Rotterdam şehrinde Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanının, kendi büyükelçilik ve konsolosluk binasına girmesinin engellendiğini hatırlattı.

Avrupa'nın ırkçılığın pençesine düştüğünü ve Rotterdam Belediye Başkanı'nın iki saat içerisinde olağanüstü hal ilan ettiğini belirten Bakan Kılıç, şunları ifade etti:

'Rotterdam Belediye başkanı göçmen kökenli. Silah kullanma yetkisi verdim demiş. Rotterdam Belediye Başkanı'nı ben buradan istifaya davet ediyorum. Sen ne uluslararası tahammül biliyorsun, ne diplomasi biliyorsun, ne insan haklarından anlıyorsun ne de bu kafayla sana oy vermiş olan Rotterdam halkının çıkarlarını koruyabilirsin. İstifa et. Bırak o belediye başkanlığını. Sen bu görevi yapamıyorsun. Rotterdam'ın belediye başkanı 2 saat içerisinde olağanüstü hal ilan etti. Ne olmuş? Bir tane Türk bakan elçiliğine girmeye çalışıyor. Korkuya bak. Ortada hiçbir şey yok. Barışçıl bir şekilde, demokratik haklarını kullanan, içerisinde Hollanda vatandaşlarının da olduğu oradaki insanlar bir gösteri yapıyor ve diyorlar ki haklarını kullanmak üzere müsaade edin. Oraya gelen vatandaşlarımız ve aynı zamanda Hollanda vatandaşlarımız. Ne yaptılar. Üstlerine atlarla, köpeklerle saldırdılar. Yazıklar olsun size.'

Avrupa'nın her fırsatta Türkiye'nin iç işlerine karıştığını dile getiren Kılıç, şöyle devam etti:

'İnsan haklarına karşı gelen bir adama karşı sesimizi yükseltmeyecek miyiz? Siz Türkiye'ye her fırsatta bir takım şeyler söylemek için birbirinizle yarışıyorsunuz. İsviçre'nin gazetesi manşet atmış. Türkiye'de ve İsviçre'de yaşayan vatandaşlara 'Hayır' oyu kullanın diyor. İşine bak işine. Biz neyi kullanacağımızı senden iyi biliriz. İsviçre'de ne kadar önemli kararlar aldığınızı iyi hatırlıyoruz. İnsanların konuşmasına, fikrini ifade etmesine karşı kanun çıkarttınız. Siz önce kendi içinizdeki işleri çözün, sonra bize gelin.'

Akif Çağatay Kılıç, Hollanda'da dün yapılan seçimin aslında cumartesi gecesi bitirildiğini ve mevcut başbakanın seçimi o gece kaybettiğini vurgulayarak, 'Başbakan, Geert Wilders denen ırkçı, ayrılıkçı, İslam düşmanı, yabancı düşmanı, insanlıktan nasibini almamış, kendisini bir siyasetçi olarak anlatan o kişiyle aynı şeyi yaptı. Aranızda bir fark kalmadı ki. Onun için dün yapılan seçim hiç bir anlam taşımıyordu.' diye konuştu.

- 'Millet, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diye haykırdı'

15 Temmuz gecesi FETÖ'nün darbe girişimiyle milletin mücadele ettiğini hatırlatan Kılıç, 'Türkiye, 16 Temmuz sabahına döndüğünde, bu aziz millet egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diye haykırdı. Tüm dünyaya Türkiye'de milletin demokrasiye, sahip çıktığını, milletin hukukuna sahip çıktığını, milletin insan haklarına sahip çıktığını hem gösterdi hem haykırdı.' ifadelerini kullandı.

Kılıç, darbe girişimi bertaraf edildikten sonra Milli Güvenlik Kurulunun tavsiye kararıyla Bakanlar Kurulu olarak olağanüstü hal ilan edilmesini, Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) sunduklarını aktararak, şöyle konuştu:

'Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, 'biz bu olağanüstü hali devletin içerisine sızmış olan devlet, millet hainlerine karşı, onları ayıklamak için kullanacağız' dedi. 'Bunun için olağanüstü hale ihtiyacımız var' dedi. Başka bir şey için değil. Biz böyle bir olayı yaşadıktan sonra olağanüstü hal ilan ettik. Mecliste biz anayasa değişiklik paketiyle ilgili görüşmeleri yaparken, Sayın Başbakanımızın bu görüşmeleri yaparken Cumhuriyet Halk Partisinden (CHP) bir milletvekili böyle kameralarla çekim yaptı hatırlıyor musunuz onu? İsmi Ali Şeker. Arkadaşlar ona bir isim taktılar biliyor musunuz o ismi ? Şeker TV. Çünkü 24 saat orada çekim yapıyor. Niye zahmet ediyorsun, meclis televizyonu orada 24 saat çekim halinde. İnternet ve televizyonlar üzerinden tüm vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Sen neden çekiyorsun?'

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ali Şeker'in, iki hafta önce Almanya'ya gittiğini ve orada 'Hayır' kampanyası yaptığını kaydederek, 'Masada kendisi, yanında bir Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili 'Hayır' kampanyası yapıyorlar. Ona yasak yok. Ona kimse geldiği salonda otopark yeterli değil demedi. Geldiği salonda ruhsatta bir sorun var demedi. Kimse sudan sebepler arayıp da toplantısını iptal etmedi.' değerlendirmesinde bulundu.

Almanya'da bir radyo programına katıldığını ve hayata geçirmeye çalıştıkları Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili orada kendilerine küçük bir film hazırlandığını anlatan Kılıç, filmin tamamen yanlış olduğunu ve filmi hazırlayanların anayasa değişiklik görevlerini ve maddelerini okumadığını vurguladı.

- 'TBMM, bu memleketin ve Cumhuriyetin ilan edildiği yerdir'

Akif Çağatay Kılıç, 'İki sene sonra TBMM olmayacak' şeklinde iddialara ilişkin de şunları kaydetti:

'Hakikaten ne dediklerini de bilmiyorlar. Argüman olarak nerelere başvurduklarına şaşırıyorum. TBMM bu memleketin, bu Cumhuriyetin ilan edildiği yerdir. TBMM'yi kaldırmak, kapatmak ne demek? Olur mu öyle şey. Bizim uğruna uğraştığımız şey, milletin iradesinin daha iyi temsil edilmesi. Yani TBMM'nin kuvvetlenmesi. Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi'yle hükümetin daha hızlı ve verimli çalışması... Biz demokratik yollarla, seçim kazanarak iktidar olduk. Ordu göreve diye pankart açtılar. Unuttuk değil mi? TBMM'nin onurunu koruyan AK Parti'dir. Biz bunu ortaya koyuyoruz.'

Anayasa değişikliği referandumuyla seçilme yaşının 18'e indirilmek istendiğini anımsatan Kılıç, bu konuda ana muhalefetin eleştirilerinin anlamsız olduğunu belirtti.

18 yaşındaki bir vatandaşın reşit olduğunu söyleyen Kılıç, '18 yaşa takılmışlar. Kendimden örnek vereceğim. Hodri meydan gelsinler yanlış desinler. Diyorlar ki 18-25 yaş arasındaki vatandaşlarımıza seçilme hakkını vermeyelim, haklarını teslim etmeyelim. O hak zaten var çünkü 18 yaşındaki her vatandaş reşittir. 18-25 yaş arası 8 milyona yakın vatandaşımız var. Bizim ki genç bir nüfus. TBMM tüm halkın, tüm milletin temsilini yapmak durumundadır. Hayırcılar, 18-25 yaş arasındaki 8 milyon vatandaşımız temsil edilsin istemiyorlar.' yorumunu yaptı.

Bakan Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Özgür Özel'in söylemiş olduğu 'Sayın Kılıçdaroğlu bu 18 maddeyi tersten okur.' sözüne, 'Sayın Özer tersten okumasın, düzden okusun bize kafi. Önünde 1 ay var. 31 gün kaldı. İnşallah düzden okusun anlasın o bize yeter.' diye cevap verdi.

Milletvekili seçilenlerin 2 yıl milletvekilliği yaptıktan sonra emeklilik hakkını kazandığı yönündeki iddialar için Akif Çağatay Kılıç, şu ifadeleri kullandı:

'Milletvekili seçilenler, 2 yıl milletvekili yaptıktan sonra emeklilikle ilgili haklarını kazanıyorlarmış. CHP ve 'Hayır' diyenler böyle iddia ediyorlar. Ben 2011 yılında milletvekili seçildim. Şu anda yıl 2017 ve ben 6 yıldır milletvekiliyim. Bunların iddiasına göre benim emeklilikle alakalı işlemlerim bitti. Yanı milletvekilliğim bittiği gün ben emekliyim, öyle diyorlar. Ben emekliliğime ancak ve ancak yaşım geldiği zaman hak kazanabiliyorum ve prim günlerimi de doldurmak zorundayım. Hadi bakalım gelin bunları inkar edin. Demek ki 2 yıl milletvekilliği yaparak emekli olunmuyormuş. Bunlar doğru yöntemler değil.'

- 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine 'Evet' çıkacağına inanıyorum'

Akif Çağatay Kılıç, 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine 'Evet' çıkacağına inanıyorum.' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın girdiği her seçimden birinci çıktığını ve yetkiyi hep milletin iradesinden aldığını dile getiren Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise 7 seçim kaybettiğini söyledi.

Ana muhalefetin hep Avrupa'dan örnek verdiğini aktaran Bakan Kılıç, 'Kılıçdaroğlu kazanamadığı sürede bir çok istifa oldu. Sayın Kılıçdaroğlu girdiğin her seçimde bu millet sana ders verdi. Kendi parti teşkilatının da çok rahatsız olduğunu biliyorum. CHP'ye gönül veren vatandaşlarımızın bu tek adamlıktan çok rahatsız olduğunu biliyorum. Çünkü CHP Genel Başkanı şu anda partiyi tek adam olarak yönetiyor. Tabanından gelen sesi dinlemiyor. Milletin ona söylediğini de anlamıyor. Muharrem İnce, 'Kılıçdaroğlu'nun yönetiminde AK Parti'ye karşı bir referandumda yarışa girersek kaybederiz' dedi. Adam geleceği görmüş. Biz öyle olacağına inanıyoruz.' şeklinde görüş belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Binalı Yıldırım'a söz söyleyecek yerde ve tecrübede olmadığını dile getirerek, konuşmasını şöyle tamamladı:

'Sen Binalı Yıldırım'a, Türkiye Cumhuriyet Başbakanı'na söz söyleyecek ne yerdesin, ne tecrübedesin, ne de geçmişin öyle bir şey gösteriyor. Başbakanımız ne demişti; 'bu ülkenin ve aziz milletin geleceği için makamdan vazgeçmek gerekiyorsa, değil bir Ali, bin Ali feda olsun.' Milletiyle vatandaşlarıyla bu kadar bir olmuş, onların istekleriyle, duygularıyla bu kadar bir araya gelmiş olan bir Başbakana, bir genel başkana Kılıçdaroğlu'nun bir şey söylemeden önce sabahleyin aynaya iki kere bakması lazım. Çünkü aynada göreceği şey Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu kadar seçim kaybetmesine rağmen koltuğa oturan, koltuğa yapışmış bir genel başkan. Cumhurbaşkanımız'la ilgili zaten bir şey söylemiyorum. Bu milletin gönlüne girmiş, taht kurmuş, Cumhurbaşkanımız'la ilgili sen ne söylersen söyle zaten sana millet her seferinde cevabını veriyor, yine verecektir. Ben 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize koşar adımlarla ilerleyeceğimize inanıyorum. Buna ilerlemek için de bu halk oylamasından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne 'Evet' çıkacağına inanıyorum.'

Kaynak: AA