'Gençlerimize Sorumluluk Vereceğiz'

İçişleri Bakanı Soylu: 'Her 100 ülkeden 73'ünde 1821 yaş arası milletvekili seçiliyor. Çünkü gençleri erkenden sistemin içerisine almak istiyorlar. Bizim Avrupa'ya karşı avantajımız nedir? Genç nüfusumuz. Gençlerimize sorumluluk vereceğiz' 'Hızlı, etkin karar alabilen, demokrasiyi yükselten, milleti tam merkeze oturtan sistemin adı, cumhurbaşkanlığı sistemi. Bu sistemin adı, millet sistemidir'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Her 100 ülkeden 73'ünde 18-21 yaş arası milletvekili seçiliyor. Çünkü gençleri erkenden sistemin içerisine almak istiyorlar. Bizim Avrupa'ya karşı avantajımız nedir? Genç nüfusumuz. Gençlerimize sorumluluk vereceğiz.' dedi.

Mamak Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılış törenine katılan Bakan Soylu, burada yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine değinerek, bu sistemin iş üretenin işinin başında kaldığı sistemin adı olduğunu ifade etti.

Yeni sistem ile hükümetin gaza basacağını, vites yükselteceğini ve ülkeyi zenginleştireceğini vurgulayan Soylu, milletin de yeni sistemde hükümeti denetleyebileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde işlerin nasıl yürütüleceğine ilişkin bilgi veren Soylu, talimatla çalışan bir yargı sisteminin değil, adaletle hükmeden bir yargı olacağını ifade etti.

Bakan Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:

'Her 100 ülkeden 73'ünde 18-21 yaş arası milletvekili seçiliyor. Çünkü gençleri erkenden sistemin içerisine almak istiyorlar. Öteki türlü 26, 27, 28 yaşında giriyorlar. Onları erken sistemin içerisine almak istiyorlar ki yaşlanan nüfusun çalışan ortalamasını, üreten ortalamasını, sorumluluk alan ortalamasını düşürmek istiyorlar. Bu doğru bir stratejidir, doğru bir akıldır. Bizim Avrupa'ya karşı avantajımız nedir? Genç nüfusumuz. Gençlerimize sorumluluk vereceğiz.'

Türkiye'nin başına 1961 ve 1982 anayasaları ile birçok bela getirildiğini ifade eden Soylu, Türkiye'ye karşı tavırlarından dolayı Almanya ve Hollanda'ya tepki gösterdi.

Soylu, 300 yıldır ilk kez Türkiye'nin önüne büyük bir fırsat geçtiğini belirterek, 'Avrupa ile gelişmiş ülkelerle makası kapatacak bir fırsat önümüze geçti. İşte bunu sağlayacağımız sistem, bu yeni sistemin adıdır. Hızlı, etkin karar alabilen, demokrasiyi yükselten, milleti tam merkeze oturtan sistemin adı cumhurbaşkanlığı sistemi. Bu sistemin adı millet sistemidir.' dedi.

Siyasetin bugün için değil, gelecek için yapıldığını kaydeden Soylu, halk oylamasına sunulacak bu sistemin milletin ve ülkenin iyiliğine olduğunu söyledi.

Konuşmasının ardından Bakan Soylu, Mamak Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Törene, AK Parti Ankara milletvekilleri Murat Alparslan ve Jülide Sarıeroğlu, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer ve Büyük Birlik Partisi Ankara İl Başkanı Mahir Alay da katıldı.

Bakan Süleyman Soylu, alandan ayrılırken vatandaşlarla bir süre sohbet etti, fotoğraf çektirdi.
Kaynak: AA