Geleceğin Gazetecileri Sunay Akın İle Söyleşi Yaptı

Türkiye’nin önemli isimlerinden biri olan Şair-Yazar ve Tiyatro Oyuncusu Sunay Akın Aydın’da Bahçeşehir Anadolu Lisesi gazetecilik Kulübü öğrencileri ile bir araya geldi. Geleceğin gazetecileri Sunay Akın’ın eğitim hakkındaki görüşlerini aldı. Sunay Akın, eğitim sisteminin geleceğin teminatı çocukların daha mutlu olması üzerine inşa edilmesi gerektiğini söyledi.

Aydın Efeler İlçesi Şükran Güngör Sahnesi’nde düzenlenen programı öncesi Bahçeşehir Anadolu Lisesi gazetecilik Kulübü Öğrencilerini ağırlayan Sunay Akın, öğrencilerle söyleşi yaptı. Sunay Akın ile eğitim üzerine bir süre söyleşi yapan öğrenciler söyleşi sonrası “Bu söyleşi ile hayattaki en önemli zenginliğin mutluluk olduğunu mantıklı düşünebilen herkesin de her ortamda mutluluğu yakalayabileceğini öğrendik” diye konuştular.

Bahceşehir Anadolu Lisesi olarak öğrencileri sadece sınavlara değil hayata hazırlamaya çalıştıklarını belirten Kulüp önderi ve Edebiyat Öğretmeni Fazilet Eser, “Maalesef son yıllarda eğitime bakış açımız değişti. Başarı sadece sınavlarda alınan yüksek not şeklinde algılanmaya başladı.

Kurum olarak biz başarının sadece sınavda alınan yüksek notta değil insanların içinde bulundukları her ortamda mutluluğu yakalamasına saklı olduğuna inanıyoruz. Bugün ülke genelinde yapılan bir sınavda en iyi dereceyi alarak birinci olan bir çocuğumuz eğer mutlu değil ise bize göre bu başarının kıymeti harbiyesi yok. Bugün bu söyleşide Gazetecilik Kulübü öğrencilerimizle bunu bir kez daha öğrenmiş olduk” diye konuştu.

Bahçeşehir Anadolu Lisesi öğrencileri verdiği değerli bilgilerden dolayı Sunay Akın’a çiçek takdim edip hem okul gazetesi için hem de yaşadıkları anı ölümsüzleştirmek için hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Kaynak: İHA