Filistinli Tutuklu Kadınlara Destek Gösterisi

Gazze'de düzenlenen gösteride İsrail hapishanelerindeki Filistinli kadınların serbest bırakılması istendi.

Gazze Şeridi'nde İsrail hapishanelerindeki Filistinli kadınlara destek amacıyla gösteri düzenlendi.

İslami Cihad Hareketi'ne yakınlığıyla bilinen 'Kudüs'ün Kalbi Vakfı'nın çağrısıyla Gazze kentindeki Uluslararası Kızılhaç Komitesi binası önünde toplanan göstericiler, İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunan Filistinli kadınların serbest bırakılması için uluslararası insan hakları kuruluşlarının harekete geçmesini talep etti. Ağırlıklı olarak kadınların katıldığı gösteride çocuklar da yer aldı.

Kudüs'ün Kalbi Vakfı Müdürü Tarık Ebu Şeluf, gösteride yaptığı konuşmada, Filistinli kadınların devrimin çekirdeği olduğunu ve halen İsrail hapishanelerinde ihlallere maruz kaldıklarını belirtti.

Filistinli kadınların, özellikle de annelerin hapishanelerde zor şartlar altında tutulduğunu ve çocuklarıyla görüşmelerine izin verilmediğini kaydeden Ebu Şeluf, İsrail Hapishaneler İdaresi tarafından tutuklu kadınlara çeşitli cezalar verildiğini ifade etti.

Ebu Şeluf, 1967 yılından bu yana İsrail hapishanelerine giren kadın sayısının 15 bine ulaştığını dile getirerek, 'Bunlardan 5 bini hapishanelerde doğum yaptı ve bebekleri gerekli sağlık hizmetlerinden mahrum bırakıldı.' dedi.

İslami Cihad Hareketi yöneticilerinden Ahmed el-Mudellel de 'İsrail'in Filistinli tutuklu kadınlara karşı bir dizi suç işlediğini' söyledi.

İsrail ile yapılan esir takasıyla serbest kalan Filistinli Ahlam et-Temimi'nin Ürdün'den kendilerine teslim edilmesini isteyen ABD yönetimine tepki gösteren Mudellel, Arap ülkelerine Filistin sorunu ve özellikle de Filistinli esirler konusundaki sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulundu.

Filistin Esirler Cemiyeti, halihazırda İsrail hapishanelerinde 12'si 18 yaş altı 56 Filistinli kadının bulunduğu bilgisini paylaşmıştı.

Filistin Esirler Bakanlığı verilerine göre, İsrail hapishanelerinde yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.
Kaynak: AA