Filistin Milli Fonunun 'Terör Listesi'ne Alınması

FKÖ, İsrail'in, Filistin Milli Fonunu terör örgütleri listesine almasını kınadı FKÖ Yürütme Kurulu Üyesi Ebu Yusuf: 'İsrail, Ortadoğu'da terörün kaynağıdır. Bu suçlamaları kabul etmemiz mümkün değil'

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Kurulu Üyesi Vasıl Ebu Yusuf, İsrail'in, Filistin Milli Fonunu terör örgütleri listesine almasını kınadı.

Ebu Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman'ın Filistin Milli Fonunu terör örgütleri listesine alması kararına tepki gösterdi.

Filistin Milli Fonunun, tüm Filistin halkını temsil eden FKÖ'ye bağlı ulusal bir kurum olduğuna dikkati çeken Ebu Yusuf, 'İsrail, Ortadoğu'da terörün kaynağıdır. Bu suçlamaları kabul etmemiz mümkün değil.' dedi.

İsrail'e karşı mücadelenin meşru bir hak olduğunu belirten Ebu Yusuf, fonu hedef alan söz konusu uygulamanın, Filistin yönetiminin ve Filistinli kurumların etrafındaki çemberi daha fazla daraltmak için İsrail'in sergilediği bir plan olduğunu ifade etti.

İsrail Savunma Bakanı Liberman'ın, Filistin Milli Fonunun 'terör örgütleri listesi'ne dahil edilmesi yönünde karar aldığı bildirilmişti.

Liberman, söz konusu kurumun, 'İsrail aleyhinde terör faaliyetlerinden sorumlu kesimlere devamlı destek sağladığını' öne sürerek, fonun mal varlığına el konulmasına ilişkin bir karar alınabileceğini ifade etmişti.

FKÖ tüzüğüne göre, 1964'te kurulan Filistin Milli Fonu, örgüte ait tüm mali konulardan sorumlu tek kurum.

Kaynak: AA