FETÖ Sanığı Yılmazer'in Diğer Kızına Da Gözaltı

Meslekten ihraç edilen emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer'in kızı Rabia Fitnat Yılmazer, örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullanıcısı olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında, meslekten ihraç edilen eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer'in kızı Rabia Fitnat Yılmazer, örgütün şifreli haberleşme programını kullandığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında, Hrant Dink cinayeti ve FETÖ/PDY davalarının sanığı olan Ali Fuat Yılmazer'in kızı Rabia Fitnat Yılmazer hakkında, örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullandığı gerekçesiyle gözaltı kararı çıkarıldı.

Karar üzerine, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitim kaydı bulunan Rabia Fitnat Yılmazer, Ankara'da yakalandı. Soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul'a getirilecek olan Yılmazer'in KHK ile kapatılan Günün Yağmurları Derneği ve Çağın Mağdurları Derneğine üye olduğu öğrenildi.

Bu arada, Rabia Fitnat Yılmazer'in ablası Fatma Saadet Yılmazer de 'ByLock' kullanıcısı olduğu gerekçesiyle bugün Sakarya'da gözaltına alınmıştı. Abla Saadet Yılmazer'in, örgüt talimatı doğrultusunda Bank Asya'daki hesabında artış hareketlerinin bulunduğu ve KHK ile kapatılan Günün Mağdurları Derneği, Çağın Mağdurları Derneği üyesi olduğu belirtildi.
Kaynak: AA