Etiyopya'dan Eritre'ye 'Terör' Mesajı

Etiyopya Başbakanı Dessalines: 'Etiyopya, ihraç edilen terörle değil, bunun kaynağını oluşturan Eritre ile mücadele edecektir'.

Etiyopya Başbakanı Haile Mariam Dessalines, terörle değil onun kaynağıyla mücadele edeceklerini söyledi.

Etiyopya Parlamentosunda hükümetin 6 aylık eylem raporunu sunan Dessalines, Eritre'yi terörü ihraç etmek ve barış karşıtı grupları desteklemekle suçladı. 'Etiyopya, ihraç edilen terörle değil, bunun kaynağını oluşturan Eritre ile mücadele edecektir.' diyen Dessalines, Eritre'den Etiyopya'ya her gün 150'yi aşkın kişinin kaçak girdiğine işaret etti.

Hükümetin raporunda, Etiyopya'nın Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkeleri, ABD, İngiltere ve AB ile ilişkileri de ele alındı. Komşu ülkelerle iyi ilişkiler içinde olduklarını belirten Dessalines, Cibuti, Sudan, Somali, Güney Sudan, Uganda, Tanzanya, Ruanda ve Kenya ile ilişkilerin her alanda gelişme gösterdiğini aktardı.

ABD ile stratejik ilişkileri olduğuna değinen Dessalines, bu ilişkilerin 'demokratların' gidişi ve 'cumhuriyetçilerin' gelişiyle değişmediğini belirtti.

Ülkede uygulanan olağanüstü hal kanununun güvenlik ve istikrarı sağladığını, yapılan istatistiklerin de halkın yüzde 80'inin bu durumdan memnuniyet duyduğunu gösterdiğini söyledi.

Etiyopya, zaman zaman Eritre'yi ülkede istikrarı sarsmaya çalışan silahlı muhalif grupları desteklemekle suçluyor.
Kaynak: AA