Eski Polis Müdürü Çubukçu'nun 'FETÖ' Davası

Erzurum'da, FETÖ/PDY'nin emniyet yapılanması içinde yer aldığı iddia edilen eski Bölge Trafik Şube Müdürü Uğur Çubukçu'nun 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) emniyet yapılanması içinde yer aldığı, örgütün gizli haberleşme programı 'ByLock' kullanıcısı olduğu ve örgütün finans kaynağı Bank Asya'da hesabının bulunduğu iddia edilen eski Bölge Trafik Şube Müdürü Uğur Çubukçu'nun 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Çubukçu katıldı.

Kimlik tespitinin yapılması ve iddianamenin okunmasının ardından sanığın savunmasına geçildi.

Sanık Çubukçu savunmasında, ByLock programını kullanmadığını ve ne olduğunu da bilmediğini ileri sürdü.

Erzurum'da göreve ilk başladığı günlerde telefonun bozulduğunu belirten Çubukçu, 'Telefonumu tamir için verdiğim telefoncudan telefonum tamir edilene kadar geçen 5 ayda geçici olarak kullanmam için 5 ayrı telefon aldım. Telefonum tamir edildikten sonra da iade ettim. Geçici olarak aldığım telefonlarda ByLock vardı ya da yoktu diyemem.' dedi.

Çubukçu, Bank Asya'da hesabının bulunduğunun anımsatılması üzerine de söz konusu bankada hesap açtırmasının özel bir sebebi bulunmadığını öne sürerek, örgüt ile ilişkili olmadığını savundu.

Görüşü sorulan cumhuriyet savcısı da dosyanın geldiği aşama göz önüne alınarak sanığın tutuklanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti de Çubukçu'nun üzerine atılı suçun niteliği, suçun işlendiği yönündeki bulgular ve 'ByLock' kullanıcısı olmasını göz önünde bulundurup sanığın tutuklanmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, eski Bölge Trafik Şube Müdürü olan sanık Uğur Çubukçu'nun örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' programını kullandığı belirtiliyor.

Etkin pişmanlıktan yararlanan M.D'nin beyanına ve teşhisine göre sanık Çubukçu'nun 2015-2016 arasında FETÖ/PDY'nin emniyet yapılanması içerisinde olduğu anlatılan iddianamede, sanığın örgütsel toplantılara katıldığı aktarılıyor.

İddianamede, Çubukçu'nun Bank Asya'da hesabının bulunduğu ve FETÖ/PDY terör örgütünün mahrem yapılanmasına dahil olduğu ifade edilerek, sanığın 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi isteniyor.
Kaynak: AA