Engellilerin Hedefi 20 Bin Öğrenciye Ulaşmak

Diyarbakır’da Altınokta Körler Derneği öncülüğünde toplumdaki engelli bireylere ilişkin bilinçlendirme ve farkındalık çalışmaları kapsamında seminer verildi. 200 okulda 20 bin öğrenciye ulaşmak istediklerini kaydeden Altınokta Körler Derneği Şube Başkanı Akif Karakaş, “Bilinç bir toplum için bu çalışmayı başlattık” dedi.

Engellilerin Hedefi 20 Bin Öğrenciye Ulaşmak
Diyarbakır’da Altınokta Körler Derneği öncülüğünde toplum içerisinde engelli bireylere ilişkin farkındalık ve bilinçlendirme çalışmaları kapsamında okullarda “Toplumsal Bilinçlendirme ve Farkındalık Seminerleri” programını başlattı. Program kapsamında seminerlerin ilki Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi seminer salonunda verildi.

Programa Altınokta Körler Derneği Şube Başkanı Akif Karakaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Halit Açar, İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Erkan Baturer, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.



“Bilinçli bir toplum için çalışma başlattık”

Açılış konuşmasını yapan Altınokta Körler Derneği Şube Başkanı Akif Karakaş, toplum içerisinde engellilerin yaşadığı sorunlara değinerek, bazı örnekler verdi. Karakaş, “Bu sorunlar bence bir toplumsal bilinç eksikliğindendir. Biz de bilinçli bir toplum için bu çalışmayı başlattık. Program kapsamında hedefimiz 200 okul, 20 bin öğrenciye ulaşmak. Bu dolaylı olarak 200 bin kişiye ulaşmaktır” dedi.

Ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Erkan Baturer, çalışmanın 31 Mayıs’a kadar devam edeceğini kaydetti.

Baturer, “Bu eğitimlerden sonra siz de sınıfta, dışarıda engelli bireylere bakış açınızın değiştiğini göreceksiniz” diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Halit Açar ise, farkındalık ve bilinç oluşturulması için haftada iki okulda yapılması planlanan seminerlerin takdire şayan olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından projede emeği geçenlere Altınokta Körler Derneği tarafından plaket verildi.

Engellilerin hayatlarını konu alan iki kısa film gösteriminin ardından öğrencilere, engellilik ile ilgili slayt gösteri eşliğinde seminer verildi.

Kaynak: İHA