Diyarbakır'da Teröre 28 Günde 544 Operasyon

Diyarbakır’da şubat ayı içerisinde terör örgütüne yönelik İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğünce, 544 operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, yüklü miktarda patlayıcı, silah ve mühimmat ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği, terör örgütü PKK’ya yönelik şubat ayı içerisinde İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğünün düzenlediği operasyonların bilançosunu açıkladı.

Açıklamada, bölücü terör örgütü mensupları ve diğer yasadışı yapılara karşı verilen mücadelenin olumsuz hava ve iklim şartlarına rağmen şubat ayında da kararlılıkla devam ettiğine dikkat çekildi. Terörle mücadele kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 1-28 Şubat tarihleri arasında, bölücü terör örgütünün ve bölgedeki yasa dışı oluşumların faaliyetlerini engellemek amacıyla 328 operasyon düzenlendiğinin kaydedildiği açıklamada, “Operasyonlarda, 2 adet uzun namlulu silah, bir adet tabanca, 4 adet av tüfeği, 45 adet muhtelif fişek, bir adet el bombası, bir adet telsiz, 9 adet şarjör, 115 kilogram amonyum nitrat, 49 adet tüp, 1 adet sırt çantası ve 17 adet elbise, 270 metre elektrik kablosu, 50 adet elektronik malzeme, 8 adet araç ve 109 örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Yapılan çalışmalar sonucunda 35 şahıs hakkında adli işlem yapılmış olup, bunlardan 10’u tutuklanmış, 25’i serbest bırakılmıştır. Ayrıca bir bölücü terör örgütü mensubu ölü, 1 bölücü terör örgütü mensubu da yaralı olarak ele geçirilmiştir” denildi.

Açıklamada, aynı tarihler arasında Emniyet Müdürlüğü tarafından da terörle mücadele kapsamında 216 operasyon düzenlendiğine işaret edilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Operasyonlarda, 4 adet tabanca, 3 adet av tüfeği, 84 adet fişek,11 adet şarjör, 5 adet el bombası, 74 adet el yapımı patlayıcı, 107 kilogram amonyum nitrat, 104 adet havai fişek, 510 adet torpil/maytap/fünye ve

451 adet dijital malzeme ele geçirilmiştir. Yapılan çalışmalar sonucunda 312 şahıs hakkında adli işlem yapılmış olup, bunlardan 43’ü tutuklanmış, 269’u serbest bırakılmıştır.”
Kaynak: İHA