Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Açıklaması (2)

'Yarın ne zaman seçim olacak diye kaygı içinde olmamamız lazım. Bu sistem Recep Tayyip Erdoğan sonrası Türkiye'nin sigortasıdır. Kim gelirse gelsin Türkiye'nin sistemi ve yönetimi güçlü olduğu zaman her türlü badireyi atlatırız Allah'ın izniyle' '15 Temmuz kolay bir hadise değil. Yani hainlerin ülkeyi ele geçirme teşebbüsüydü. Yani hain FETÖ'nün ülkeyi darbeyle ele geçirme teşebbüsüydü. Sapık birisi olarak gelip Türkiye'de, sadece dünyanın değil, kainatın imamı olarak yıldızları falan yürütecekti burada, hayali buydu'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Yarın ne zaman seçim olacak diye kaygı içinde olmamamız lazım. Bu sistem Recep Tayyip Erdoğan sonrası Türkiye'nin sigortasıdır. Kim gelirse gelsin Türkiye'nin sistemi ve yönetimi güçlü olduğu zaman her türlü badireyi atlatırız Allah'ın izniyle.' dedi.

Antalya'daki temasları kapsamında, Yeşil Akdeniz Sanayi Kooperatifleri üyeleriyle kahvaltında bir araya gelen Çavuşoğlu, sadece Türkiye'nin değil, dünyanın hayallerini gerçekleştirmek için Türkiye'nin en kritik ülke olduğunu söyledi.

Antalya merkez ve ilçelerine yollar, tüneller yaptıklarını vurgulayan Çavuşoğlu, Antalya'nın Akseki ilçesinden Konya'ya ulaşan tünellerin yapımına başlandığını ifade etti.

'Çubukbeli'nden yıllardır neler çektik. 'Yol ver Çubukbeli' derdik, türkülere konu oluyordu.' diyen Çavuşoğlu, millet aşkına dağları 'delik deşik ettiklerini' dile getirdi. Antalya'yı sağlık hizmetleriyle buluşturduklarına değinen Çavuşoğlu, Türkiye'nin ilk akıllı hastanesini Kepez'de açtıklarını, şehir hastanesinin de temelini atacaklarını anlattı.

Bakan Çavuşoğlu, zamanında gelmeyen adaletin adalet olmadığını, vatandaşların Konya'da, Ankara'da dosyalarla mağdur olmaması için adalet sarayları yaptıklarını söyledi.

- 15 Temmuz darbe girişimi

Sanayicinin, üreticinin yanında olduklarının altını çizen Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

'Sanayicimiz, üreticimiz, çiftçimiz, bu ülkeyi ayakta tutan küçük ve orta ölçekli işletmelerimiz elbette, işte 15 Temmuz oldu. 15 Temmuz'dan sonra ister istemez herkes gibi etkilendiler. Çünkü 15 Temmuz kolay bir hadise değil. Yani hainlerin ülkeyi ele geçirme teşebbüsüydü. Yani hain FETÖ'nün ülkeyi darbeyle ele geçirme teşebbüsüydü. Sapık birisi olarak gelip Türkiye'de, sadece dünyanın değil, kainatın imamı olarak yıldızları falan yürütecekti burada, hayali buydu. Allah'ın izniyle üstesinden geldik ama hasarı var bunu da tamir etmemiz lazım. O yüzden devletimiz esnafımızın, sanayicimizin yanında oldu, oluyor, desteklerini veriyor. Borçları varsa taksitlendiriyor. Şimdi sanayici belgesi olanlara da aynı şekilde artık elektrikte de indirim var, yüzde 25. Yüzde 18 KDV indiriminden de yararlandırıyoruz.'

Türkiye'nin canlanmaya başladığını ve emin adımlarla ilerlediğini ifade eden Çavuşoğlu, 'Türkiye de 15 senedir çok badireler atlattı ama ekonomimiz emin adımlarla büyüyor, Türkiye ilerliyor, büyüyor, büyük bir güç oldu. Türkiye küresel aktör oldu. Türkiye artık daha bağımsız karar alıyor, Türkiye dünyada söz sahibi oldu' diye konuştu.

Çavuşoğlu, insani yardımlarda Türkiye'nin rakam olarak ikinci, milli gelire göre açık ara birinci olduğunu anlattı. Türkiye'nin Afrika'nın en önemli stratejik ortağı olduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu, Türkiye'nin Latin Amerika'da çok saygın, Karayip ülkelerinde, Asya Pasifik'te her yerde var olan bir ülke olduğunu belirtti.

Bakan Çavuşoğlu, AK Parti tek başına iktidar olduğu için Türkiye'nin tüm badirelere rağmen emin adımlarla yürüdüğünü vurgulayarak, şöyle konuştu:

'Bu da milletimizin feraseti sayesinde oldu ama yarın böyle olacağının garantisi var mı? Yok. O yüzden sistemi güçlendirmemiz lazım. Şahıslar gelici geçici, Türkiye'nin sistemi olması lazım. Emin adımlarla yürümemiz lazım, ileriye doğru. Yarın 'Ne zaman seçim olacak' diye kaygı içinde olmamamız lazım. Bu sistem Recep Tayyip Erdoğan sonrası Türkiye'nin sigortasıdır. Kim gelirse gelsin Türkiye'nin sistemi ve yönetimi güçlü olduğu zaman her türlü badireyi atlatırız Allah'ın izniyle. O yüzden anayasa paketinin içindeki maddeleri güzel okuyun.'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de halk oylamasının önemli olduğunu belirterek, destek istedi.

Daha sonra Sakarya Parkı'na gelen Bakan Çavuşoğlu, burada davul zurnayla karşılandı. Çavuşoğlu, aile çay bahçesinde, Kepez Müteahhitler Derneği üyeleriyle bir araya geldi.

(Bitti)
Kaynak: AA