Demokrasi Sevdalıları Nöbete Devam Ediyor

Sakarya'da demokrasi sevdalıları, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra başlatılan demokrasi nöbetleri kapsamında, yağmur çamur, sıcak soğuk demeden her ayın 15'nde Kent Park'ta kurdukları çadırda buluşup, milli iradeye her zaman sahip çıkacakları mesajını veriyor Hamza Vural: '15 Temmuz'a atıfla her ayın 15'inde toplanıyoruz, o süreçteki yaşadıklarımızı anıyoruz, 15 Temmuz ve bütün şehitlerimiz için dua ediyoruz, onları rahmetle anıyoruz' Serpil Bağ: '15 Temmuz'da hepimiz sokaklara döküldük, çıkmak zorundaydık. Bu vatanı kimselere yar etmedik, etmeyeceğiz inşallah. Bu nöbetler gönlümü, duygularımı çok diri tutuyor'

EMRE AYVAZ - Sakarya'da demokrasi sevdalıları, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminden sonra başlatılan nöbetlere yağmur, çamur, soğuk demeden 8 aydır devam ediyor.

Her ayın 15'inde toplanıp Kent Park'ta çadır kuran, 'Vatan, Kur'an kutsaldır' pankartını asan, çay ve çorba içen har yaştan vatandaş, demokrasi nöbetlerinde yaptıklarını yad edip, 'çadır nöbeti' adını verdikleri organizasyonlarında demokrasiye her zaman sahip çıkacaklarının mesajını veriyor.

Nöbetlere her ay devam etmek isteyen demokrasi sevdalıları, nöbetlerinde tüm şehitleri dua ederek, rahmetle anıyor.

Demokrasi nöbetini sürdüren Hamza Semih Vural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her ayın 15'inde çadır nöbetini tertip ettiklerini söyledi.

Darbe girişimini insanların beklemediğini, birdenbire olduğunu belirten Vural, vatandaşların reaksiyon göstererek girişimin engellendiğini kaydetti.

Vural, insanların kendi güçlerini ve ülkenin kaderinde yer oluşturabileceklerini gördüğünü aktararak, arkadaşlarıyla ilk akşamdan beri bunu hissettiklerini dile getirdi.

Darbe girişiminden sonra demokrasi nöbetlerine gitmeye başladıklarını hatırlatan Vural, 'Zaman içerisinde geceleri serin olmaya başladı, içimizden çadır kurmak geldi. İşten gelen arkadaşlarımız oluyordu, biraz nöbet tutup biraz çadırın içinde istirahat ediyordu. Ondan sonra bir akşam bir ağabeyimiz pankart hazırlayıp getirdi onu astık. Bayrağımızı astık. Yani başından itibaren plansız, programsız doğaçlama olarak gelişti çadır hadisesi.' diye konuştu.

Vural, o süreçte güzel tanışıklıklar, sohbetler olduğunu, nöbetlerden memnuniyet ve mutluluk duyduklarını vurguladı.

'Nöbetler bitti evlerimize döneceğiz diye konuşulduğunda da mahsunlaştık, 'nöbetleri devam ettirmek istiyoruz' dedik.' ifadesini kullanan Vural, 'Nöbetler bittikten sonra her ayın 15'inde toplanalım çadırımız, bayraklarımız, konuştuğumuz konular içtiğimiz çorba ve çay aynı o nöbet sürecinde olduğu gibi olsun istedik. 15 Temmuz'a atıfla her ayın 15'inde toplanıyoruz, o süreçteki yaşadıklarımızı anıyoruz, güzel sohbet ve muhabbetleri devam ettiriyoruz, 15 Temmuz ve bütün şehitlerimiz için dua ediyoruz, onları rahmetle anıyoruz.' dedi.

- 'Bu ülke asla boş değil'

Abdullah Çolak da karda yağmurda nöbeti sürdürmeye devam ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

'15 Temmuz'da bu güzide ülkeye hainlik düşünenler şunu iyi bilsinler ki mesele vatan ve Kur'an-ı Kerim olduğu zaman bu ülkenin evlatları boş değil. Nasıl ki Sarıkamış'ta atalarımız donarak şehit oldular şu anda o ruhu yaşayan insanlar var. 15 Temmuz'daki hain girişim şimdi ve sonra da olabilir. O plan yapanlara çadır nöbeti arkadaşlarım adına biz buradayız. Uyusak da uyumasak da bu ülke, vatan asla boş değil.'

- 'Bu darbe diğerlerinden farklıydı'

Serpil Çolak Bağ da yaşı gereği birçok darbeye şahit olduğunu kaydetti.

Bağ, 15 Temmuz'un başka olduğunu, böylesini görmediklerini vurgulayarak, 'Hepimiz sokaklara döküldük, çıkmak zorundaydık. Bu vatanı kimselere yar etmedik etmeyeceğiz inşallah. Bu nöbetler gönlümü, duygularımı çok diri tutuyor. Gençlerden çok şeyler öğreniyorum çok güzel sohbetler yapıyoruz. Biz burada ülkemize ihanet edenlere, düşmanlarımıza şunu söylüyoruz, 'Biz buradayız buyursun gelsinler.' Gece uykudayız ama gönlümüz ayakta.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA