Dalyan'da Turizm Toplantısı

Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesinde turizm toplantısı düzenlendi. “Carettalarla Yüzüyoruz” sloganı ile bu yıl 30 Nisan’da, 2.cisi düzenlenecek Dalyan Açık Su Yüzme Yarışına son başvuru tarihinin 20 Nisan olduğu bildirildi.

Dalyan'da Turizm Toplantısı
Dalyan İztuzu Turizm ve Tanıtım Derneği tarafından Dalyan çok amaçlı toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, derneğin bugüne kadar gerçekleştirdiği faaliyetler ve önümüzdeki sezonki planları hakkında bilgi verildi.

Toplantıya, Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Ortaca İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Evren Ekmekçi, Dalyan İztuzu Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Sezgin Yiğit, dernek yönetim kurulu, turizmciler ve davetliler katıldı.

Ortak akıl ile hareket ederek, bölge turizmine katkı sağlamanın önemine değinen Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer; “İdare olarak çıkabilecek aksaklıkları STK’lar ile işbirliği içinde giderebilmek, bölgede yapılacak tüm etkinlik ve faaliyetler de katkı sağlamak amacındayız. Dayanışma ve herkesin elini taşın altına koyması ile elde edilen başarı daha yüksek olur. Bu şekilde daha kaliteli hizmet sunarak, turizm pastasından bölgemiz ve ülkemiz hak ettiği payı alır.” diye konuştu.

- “Bölge turizmi için üst birlik önemli”

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ise, sivil toplum kuruluşlarının önemine değinerek, gelişmiş toplumların örgütlü toplumlar olduğunu vurguladı.

Başkan Karaçelik, “Dalyan’da kurulu derneklerin yöneticilerinden oluşan bir üst birlikte kurulursa çok daha organize olur diye düşünüyorum. Burada amaç kendimizi ön plana çıkarmak değil. Dalyan’ı ön plana çıkarmak, bu şekilde bölgemiz kazanır. Turizmci arkadaşlarımıza hep söylediğimiz gibi yerel ve genel idare olarak çeşitli faaliyetlerde destek veriyoruz. Son 2 yıldır Dalyan’da çok güzel organizasyonlar yapılmaya başlandı. Tanıtım ile Dalyan’ı iç turizmde ön plana çıkarabiliriz. Dalyan’da bir hikaye oluşturarak, turizmi geliştirmekte önemli.” şeklinde konuştu.

Karaçelik, gelecek sezonda Dalyan’ı ahşap saksılar ile süsleyeceklerini de sözlerine ekledi.

- “Tanıtım çalışmalarının faydasını görmeye başladık”

Bölgedeki birçok kesimin geçim kaynağının turizm olduğuna dikkat çeken Dalyan İztuzu Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Sezgin Yiğit, iç ve dış turizmde bölgeyi en iyi şekilde tanıtmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Dernek olarak kısa sürede büyük yol kat ettiklerini ifade eden Yiğit, “yaptığımız tanıtım çalışmalarının faydalarını görmeye başlıyoruz. Kalıcı tanıtım ve kaliteli hizmet ile bölge ekonomisine katkı sağlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Kaynak: İHA