Çocuk Meclisi Çalışmalarına Hızlı Başladı

İzmit Belediyesi tarafından bir süre önce oluşturulan çocuk meclisi çalışmalarına hızlı başladı. Meclis komisyonları toplanarak alınan kararları önümüzdeki günlerde meclisin onayına sunacak.

Toplantıda Mart ayı içerisinde yapılacak çalışmalar belirlenerek özellikle önemli gün ve haftalarda toplumsal farkındalık oluşturulacak etkinliklerin yapılması kararlaştırıldı. Komisyon üyeleri aldıkları kararlar çerçevesinde İzmit kadar dünya çocuklarının hakları için de çalışmalar yapacaklarını belirttiler. Çocuk meclisi üyeleri uygulama planı doğrultusunda etkinlik takvimi oluşturarak okulda, evde ve sokakta kendilerini ilgilendiren her konuda İzmit’teki çocukların sesi olacaklarını söylediler.

Türkiye’de ilk kez İzmit’te

İzmit Belediyesi Çocuk Meclisi, Bilim ve Teknoloji Haftası sebebiyle 3D Yazıcı ve Tasarım Merkezini de ziyaret etti. Eğitim komisyonu, zararlı alışkanlıklarla mücadele ve sağlık komisyonu, gezi komisyonu, çevre ve hayvanları koruma komisyonu, çocuk meclisi başkanı ve yardımcısı, meclis sekretaryasından oluşan öğrencilere Körfez Mahallesindeki 3D Yazıcı ve Tasarım Merkezinde yetkililer uygulamalı eğitim verdiler. Türkiye’de ilk kez İzmit’te açılan merkezin müze kısmını da gezen çocuk meclisi üyeleri bilgisayar ile 3 boyutlu çizim yaptılar, daha sonra çizilen nesnelerin 3 boyutlu çıktısını aldılar.
Kaynak: İHA