CHP Niğde Milletvekili Gürer Açıklaması

'Biz, kıdem tazminatının fona devredilmesini kabul etmiyoruz. Kıdem tazminatının her ay bir fona düzenli olarak ödenmesi işverenin işçileri keyfi olarak işten çıkarabilmesinin önünü açacaktır'

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 'Biz, kıdem tazminatının fona devredilmesini kabul etmiyoruz. Kıdem tazminatının her ay bir fona düzenli olarak ödenmesi işverenin işçileri keyfi olarak işten çıkarabilmesinin önünü açacaktır.' dedi.

Gürer, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, kıdem tazminatı konusuna değindi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun bu yıl içinde kıdem tazminatının fona devredilmesiyle ilgili açıklamaları olduğunu ifade eden Gürer, bunun emekçiler tarafından bir tehdit olarak algılandığını söyledi.

Hükümet yetkililerinin bir müjde olarak açıkladıkları uygulamanın sözde reform niteliğinde olduğunu savunan Gürer, 'Madem kıdem tazminatının fona devredilmesi emekçiler açısından yararlı bir gelişmedir, neden referandumdan önce hayata geçirilmiyor? Madem bu değişiklik çok hayırlı olacak neden 15 yıldır bu kanun çıkarılmadı?' diye sordu.

Düzenlemenin işçilerin kazanılmış haklarına bir darbe vuracağını ileri süren Gürer, şunları kaydetti:

'Biz, kıdem tazminatının fona devredilmesini kabul etmiyoruz. Kıdem tazminatının her ay bir fona düzenli olarak ödenmesi işverenin işçileri keyfi olarak işten çıkarabilmesinin önünü açacaktır. Çünkü toplu halde yapılması gereken ödeme işçilere dolaylı yoldan da olsa bir güvence sağlamaktadır. Ayrıca hükümet planı, 30 gün üzerinden hesaplanan tazminatın 15 güne indirilmesidir. Bu kazanılmış hakkın kaybı olacaktır. Emekçiler var olan haklarında bir adım daha geri atmayacaklardır. Hakları olanı alabilmek için mücadelelerini sürdüreceklerdir.'

Kaynak: AA