-Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yıldırımhan Açıklaması

'İŞKUR Genel Müdürlüğü ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ortaya koyduğu teşviklerden esnafımızın daha fazla istifade etmesini istiyoruz'.

GÜMÜŞHANE – Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, 'İŞKUR Genel Müdürlüğü ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ortaya koyduğu teşviklerden esnafımızın daha fazla istifade etmesini istiyoruz.' dedi.

Yıldırımhan, Gümüşhane Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaretinde yapığı konuşmada, gelecek kuşaklara daha sağlıklı, müreffeh bir ülke bırakmak amacıyla herkesin sorumlulukları olduğunu hatırlattı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak Anadolu'yu gezerek kendilerine bağlı kurum ve kuruluşların eksiklerini tespit ettiklerini bildiren Yıldırımhan, esnaf, sanatkar ve sanayicilerin bizzat ayağına giderek artı istihdamın getirisini anlatmaya gayret ettiklerini vurguladı.

Yıldırımhan, sorunların el birliğiyle çözülebileceğine işaret ederek, bakanlığın 11 ayrı ekiple Türkiye’de istihdam çalışmalarını yakından izlediğini aktardı.

İstihdamla ilgili her hafta analiz ve raporlamalar yapıldığı bilgisini veren Yıldırımhan, 'Her hafta istihdamla ilgili rakamlar sayın bakanımızın ve cumhurbaşkanımızın önüne konuluyor. Yılbaşından bu yana yaklaşık istihdam rakamlarında çok önemli bir artış var. Bu sevindirici bir şey ama yeterli değil. Esnaf, sanatkar ve sanayiciler buna sahip çıkmadıkları takdirde sonuç alınamaz.' diye konuştu.

Devletin elindeki bütün imkanlarıyla esnaf ve sanayicilerin yanında yer aldığına dikkati çeken Yıldırımhan, KOSGEB teşvikleriyle ilgili bir takım sıkıntılar yaşandığını, konuyla ilgili gerekli hassasiyeti gösterdiklerini ifade etti.

Yıldırımhan, şunları söyledi:

'Esnaf bir taraftan sicil affıyla bir rahatlama sürecini yaşadı. Yine Ahilik Fonu esnafımızı geleceğe taşımak adına, gelecekte esnafımızın içine düşeceği sıkıntılardan onları kurtarmak adına önemli bir çalışma olarak ortaya çıktı. Bizim esnaflık kültürümüzün temeli Ahiliktir. Ahilikte esas, paylaşmak ve dürüst olmaktır. Biz bunların bilincindeyiz. Bizim değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarmak gibi de bir görevimiz var. Bu görevlerin en önemli fonksiyonunu gören esnaf ve sanatkar odalarımızdır. Toplumun ana taşıyıcı kolonları olarak ayrıca bir değeriniz var. Biz de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak bu değerin bilincindeyiz.'
Kaynak: AA