'Bylock' Kullanıcısı Polis Uçaroğlu'nun 'FETÖ' Davası

Erzurum'da, FETÖ/PDY'nin emniyet yapılanması içerisinde yer aldığı, onlara ait evde sohbetlere katıldığı tespit edilen sanık Uçaroğlu'nun yargılanmasına başlandı Hakkında 'ByLock' tespiti de yapılan sanık Uçaroğlu'na, tutuksuz yargılandığı davadan tutuklama kararı çıktı.

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) emniyet yapılanması içerisinde yer aldığı, onlara ait evde sohbetlere katıldığı ve 'ByLock' programını kullandığı tespit edilen sanık Ramis Uçaroğlu'nun 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmasına başlandı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Ramis Uçaroğlu ile avukatı Gündüz Güneş katıldı.

Kimlik tespitinin yapılması ve iddianamenin okunmasının ardından, sanık savunmasına geçildi.

Sanık Uçaroğlu, savunmasında, üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini bildirdi.

Bunun kendisini çekemeyen veya bir şekilde bu işle ilişkilendirmek isteyen kişilerin bir planı olduğunu düşündüğünü belirten Uçaroğlu, şunları söyledi:

'Zaten malum bu yapıdan olsaydım çalıştığım ve 23 yıl boyunca görev yaptığım bölümler koruma, lojistik ve buna benzer sürgün tabir edilen atıl şubelerde olmazdım, istihbarat, KOM ve TEM gibi bölümlerde çalışır, daha stratejik yerlerde görev yapardım. Fakat böyle bir durum söz konusu olmamıştır. Suçlamayı kabul etmiyorum. Ayrıca benim çocuğum devlet okulunda okumuştur. Ne bu yapının okullarında ne de bu yapının dershanelerinde okumuştur. Buraya atamam yapıldığında yaklaşık bir ay polis evinde kalarak ev aradım. Eğer bu yapıya ait olsaydım onlara ait evlerde rahatlıkla kalabilirdim.'

Cumhuriyet savcısı, sanık Uçaroğlu'nda 'ByLock' programının tespit edilmesi üzerine tutuklanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Uçaroğlu'nun, üzerine atılı suçun niteliği, suçun işlendiği yönünde suç şüphesi doğuran olgular var olduğu ve 'ByLock' tespitinin yapılması üzerine tutuklanmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Ramis Uçaroğlu'nun tanık beyanına göre FETÖ/PDY terör örgütü ile bağlantılı bir eve gelenler arasında bulunduğu aktarıldı. İddianamede sanığın, örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' programını kullandığı belirtilerek, 2013 Haziran'dan başlamak üzere FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün emniyet yapılanması içerisinde yer aldığı belirtildi.

İddianamede, sanık Uçaroğlu hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Kaynak: AA