Büyükşehir Öğrencilere Golfü Öğretiyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Golf Kulübü, okullarda öğrenim gören öğrencilere yönelik golf sporu eğitimlerine devam ediyor.

Büyükşehir Öğrencilere Golfü Öğretiyor
Genç nesillere golf sporunu tanıtmak ve sevdirmek amacıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlatılan, okul öğrencilerine yönelik eğitimler, tüm hızıyla sürüyor. Faaliyete geçtiği günden itibaren çok sayıda okulda öğrencilere golf sporunu anlatan kulüp eğitmenleri, bu kez de İlkadım ilçesindeki özel bir okuldaki öğrencilerle bir araya geldi.

Öğrencilerin ve öğretmenlerin büyük ilgi gösterdiği eğitim seminerinde milli takımın usta golfçüsü Hamza Sayın, dünyada büyük ilgi gören golf sporunu tanıtıp, oyun kuralları ve insan sağlığına faydaları hakkında bilgi verdi. Yaklaşık 600 öğrencinin ilgiyle izlediği eğitimde golf malzemeleri tanıtılarak, milli takım oyuncusu olan öğrencilere burs imkanı verilmesi gibi avantajlardan söz edildi. Büyükşehir Belediyesi Golf Kulübü’nün kapılarının herkese açık olduğunu ifade eden milli golfçü ve eğitmen Hamza Sayın, verdikleri teorik ve pratik eğitimlerle öğrencileri iyi bir golfçü yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

Golf sporunu tanıtmak ve sevdirmek için okul eğitimlerine devam ettiklerini ifade eden Samsun Büyükşehir Belediyesi Golf Kulübü Müdürü Oytun Biren de, “Bu güzide okulumuzda 7-15 yaş arası 600 öğrencimize golf sporunun kültürünü, oyun kurallarını, sağlığa olan faydalarını ve avantajlarını anlattık, kulübümüzü tanıttık. Amacımız Samsun’da golf sporunu tabana yayıp herkesin oynayabileceği ve ders alabileceği bu sporu yaygınlaştırmak. Bugün de özel bir okulda bunun ilk uygulamasını yaptık. Bundan sonraki günlerde de okullarımıza gelip öğrencilerimize golf sporunun tanıtımlarını yapacağız” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA