Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı İvanic Filistin'de

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı İvanic: 'Ülkemizde yıllar boyu çatışmalar yaşadık. Uluslararası çabalar sayesinde barışı tesis ederek, şu an gerçek bir barış içerisinde yaşıyoruz'

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Bosnalı mevkidaşı Mladen İvanic ile Ramallah'taki Başkanlık Sarayı'nda bir araya geldi.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) yürütme kurulu üyeleri, Fetih hareketi merkez kurulu üyeleri ve din adamları da görüşmede hazır bulundu.

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı İvanic, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, ülkesinin bağımsız bir Filistin devleti için uluslararası platformda çaba sarf edeceğini belirtti.

İvanic, Bosna Hersek'in Filistin devletini önceden beri tanıdığını ve aralarında kalıcı dostluk bağlarının olduğunu vurgulayarak, 'Ülkemizde yıllar boyu çatışmalar yaşadık. Uluslararası çabalar sayesinde barışı tesis ederek, şu an gerçek bir barış içerisinde yaşıyoruz. Bu konuda örnek olmak istiyoruz.' diye konuştu.

Filistin Devlet Başkanı Abbas da Bosnalı mevkidaşıyla, Filistin meselesinde yaşanan son gelişmeler ve barış süreci için atılan uluslararası adımlar konusunda görüşmeler yürüttüklerini söyledi.

Kaynak: AA