Belediyeler Sigara İzmaritlerini Toplamak İçin İşçi Almak Zorunda Kalıyor

Eskişehir Çevre Derneği Başkanı Doçent Doktor Güner Sümer, sigara izmaritleri konusunda vatandaşlara yaptıkları uyarılardan sonuç alamadıklarını belirterek, sigara izmaritlerini toplamak ve temizlemek için belediyelerin işçi almak zorunda kaldığını söyledi.

Belediyeler Sigara İzmaritlerini Toplamak İçin İşçi Almak Zorunda Kalıyor
Çevre temizliğinin evde başladığını belirten Sümer, “Sonra öğrenciler okula ve çalışanlar iş yerlerine giderler. Okullar ve iş yerleri çevremizdir. Sokaklar, caddeler ve mahalleler çevremizdir. Çevre temizliği ve sorumluluk burada oturanlara aittir. Eskişehir’de 2000 yılında çekirdek atıkları çok olurdu, bugün ise azalmış turumda, ancak bugün sokaklara atılan sigara izmaritleri kirliliği bugün de devam ediyor” dedi.

2007 yılında Bursa Burhaniye Belediyesinde sigara izmariti çöp kutusu numunesini Eskişehir’e getirip halka anlatmaya çalıştıklarını ama netice alamadıklarını anlatan Sümer, “Bugün ise Eskişehir belediyeleri atılan sigara izmaritlerini toplamak ve temizlemek için işçi almak zorunda kaldı. Porsuk suyuna, parklara ve piknik alanlarına çöp atılması devam ediyor. Her şeyi belediyelerden beklemeyelim. Herkes evinin ve dükkanının önünü temizlemelidir” diye konuştu.

Kaynak: İHA