Bayburt'ta '6. Kariyer Günü' Etkinliği

Bayburt'ta, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Bayburt Üniversitesi tarafından iş verenler ve iş arayanları buluşturmak amacıyla düzenlenen 6. Kariyer Günü etkinliği gerçekleştirildi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonundaki programa, Vali Yardımcısı Mutlu Almalı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Benen Güngör, Çalışma ve İş Kurumu Bayburt İl Müdürü Abdullah Kahveci ile öğrenciler katıldı.

Programa konuşmacı olarak katılan iş insanı Kenan Yavuz, Türkiye'nin özellikle son yıllarda gerçek anlamda büyük bir değişim ve dönüşüm gösterdiğini söyledi.

Yavuz, bu dönüşümlerin yanında her ile üniversite kurulmasının önemli olduğuna, bununda gençlerin kendilerini yetiştirmesi adına önemli olduğuna dikkat çekerek, 'Başarı illede makam ve mevki anlamında değildir. Her insanın kendi yaşam alanı içerisinde, kendi özel alanı içerisinde, aile hayatında, iş hayatında, iş hayatının hangi konumu olursa olsun başarılı olması mümkündür.' diye konuştu.

Bu başarının ille de statü ile taçlanması gerekmediğini belirten Yavuz, konuşmasında şunları kaydetti:

'Yaptığınız işin en güzelini yapıyorsanız ve mutluysanız, ailenize, sevdiklerinize, ülkenize hizmet etme duygusunu yaşayabiliyorsanız o zaman başarılısınız demektir. Demekki bunun illa da bir statüyle, bir ünvanla taçlanması gerekmiyor. Bu taçlanmalar her zaman da olumlu sonuçta vermiyor. Eğer geldiğiniz yere hak ederek, merdivenlerin basamaklarını tek tek çıkarak, çalışarak, üreterek, alın terinizi silerek gelmiyorsanız zaten çok hızlı şekilde de düşüyorsunuz. Düştüğünüz yerde de sizi çok büyük mutsuzluklar bekliyor.'

Yavuz, eğitimin kişinin hayatını daha kaliteli yaşamayı sağlayacak girdiyi insana verdiğini, eğitimle illa da bir statü algısının doğru bir yaklaşım olmayacağını ifade ederek, şöyle devam etti:

'Köyünüzde yaşarken, şehrinizde yaşarken, kasabanızda yaşarken, ailenizde yaşarken her anlamda size daha kaliteli yaşamanın alt yapısını veriyor. Yani üniversiteyi bitirdiniz diye illa da onunla ilgili bir yerde maaşla çalıştığınız bir insan haline dönüştürme mekanizması olmamalı üniversite eğitimi. Köyünüzde yaşıyorsanız tarımı daha iyi nasıl yapabileceğinizi, hayvancılığı nasıl daha iyi yapabileceğinizi, kasabada berber dükkanınız varsa berberliği nasıl daha kaliteli yapabileceğinizi, restoranınızı, otelinizi, pansiyonunuzu, hayatınızın her aşamasını daha kaliteli hale nasıl getirebilirizin bize girdisini vermesi gerekiyor. Ama biz bunu malesef çok farklı bir boyuta doğru taşıdık ve bütün üniversitelerimizden mezun olan gençlerimiz çok büyük ölçüde büyük şehirlere gitmek, yerleşmek ofislerde çalışmak gibi bir misyona dönüştürdük.'

Program sonunda Yavuz'a Vali Yardımcısı Almalı tarafından plaket verildi.

Kaynak: AA