Başkent'te '18 Mart'tan 15 Temmuz'a Kahramanlık Türküleri' Söylendi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu (THM), “18 Mart’tan 15 Temmuz’a Kahramanlık Türküleri” konseriyle Başkentlilere, muhteşem bir gece yaşattı.

Başkent'te '18 Mart'tan 15 Temmuz'a Kahramanlık Türküleri' Söylendi
Türk Halk Müziği Korosu’nun Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’nda verdiği konsere, yüzlerce Başkentli katıldı.

Şef Mustafa Özcan yönetiminde 100 kişiden oluşan dev koronun seslendirdiği kahramanlık türküleri, tıklım tıklım dolu salonda duygu dolu anlar yaşanmasına neden oldu.

Vatan için canını veren şehitler ve gazi olan kahramanlar için bestelenen türkü ve ağıtlardan oluşan repertuarın yer aldığı konserde, koronun seslendirdiği türkülerin yanı sıra, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarından Günay Şimşek ile Cihat Yaman da solo türküler okudu.

Başkentliler gözyaşlarına hakim olamadılar

“18 Mart’tan 15 Temmuz’a Kahramanlık Türküleri” konserinde; “Havada bulut yok”, “Sarıkamış türküsü”, “Yanık Ömer” gibi türkülerde koroya eşlik eden Başkentliler, Urfa Yöresi’ne ait ağıt okunurken gözyaşlarına hakim olamadılar.

Gecenin sunuculuğunu üstlenen Zeynep Köşker, ay yıldızlı Türk bayrağı renklerinde giydiği kostümle şiirler okurken, Kültür ve Turizm Bakanlığı Gençlik Halk Dansları Topluluğu da danslarıyla geceye ayrı bir renk kattı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Türk Müziği Korosu, mühendis, doktor, öğretmen, ev kadını, hemşire, polis, emekli asker gibi müziğe gönül veren birbirinden farklı meslek gruplarına mensup 18 ile 55 yaş arasındaki Başkentlilerden oluşuyor.
Kaynak: İHA