Başkanlık Divanı Üyesi Kırcı Almanya'ya Gidecek

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve Başkanlık Divanı Üyesi Sema Kırcı, 16 Nisan Halk Oylaması için Almanya'ya gidiyor.

AK Parti Genel Merkez tarafından Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarına Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatmak üzere Almanya'ya gideceğini belirten Kırcı, yurt dışında en fazla vatandaşımızın Almanya'da yaşadığın söyledi.

Kırcı Almanya'daki programı hakkında şunları kaydetti:

'AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkanlığı ve Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) tarafından düzenlenen programda heyet ile Almanya'nın farklı bölgelerinde Türk vatandaşlarımız ile buluşacağız. Bu bağlamda, 17-23 Mart arasında Bremen ve Hamburg'da vatandaşlarımız ile buluşacağız.

En çok Türk vatandaşımızın yaşadığı ülke olarak Almanya temaslarımız çok önemli. Almanya'da 1 buçuk milyona yakın seçmen, 4 bine yakın STK mevcut. Hollanda'da yaşadığımız üzücü olaylardan sonra söyleyebilirim ki Türk vatandaşlarımızla bir araya gelmek bizim en doğal ve en demokratik hakkımızdır.'

Yurt dışındaki vatandaşların oylamaya katılmasının çok önemli olduğunu ifade eden Kırcı, 'Güçlü Türkiye demek dünyada da söz sahibi olmak demek. Bu da elbette yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın siyasi, sosyal, ekonomik konumlarının güçlenmesine daha fazla katkı sunabilmektir. Bu anlamda bu buluşmaları çok önemsiyoruz.' dedi.

Kaynak: AA